matthias gehouden interview raidboxes

9 vragen voor ons nieuwe 'hoofd ontwikkeling' Matthias Held

Onze Senior Dev Matthias is sinds april ons nieuwe Hoofd Ontwikkeling (HoD). Maar wat doet een HoD eigenlijk? En welke plannen heeft Matthias voor Raidboxes productontwikkeling en ons technologieteam? Hij heeft deze en andere vragen voor je beantwoord.

Hoe lang werk je al bij Raidboxes en wat was je vorige functie?

Ik ben hier sinds juli 2017 en was werkzaam als Senior Full-Stack Developer.

Aan de zijkant beheerde ik geruime tijd de tweedelijnsondersteuning en zorgde ik actief voor het happy management, d.w.z. laser tag en meer.

Je bent nu Hoofd Ontwikkeling & Product Manager - wat zit er achter deze rollen?

Als Hoofd Ontwikkeling leid ik de technische ontwikkeling van ons product en neem ik samen met het management fundamentele technische beslissingen. Ik geef antwoord op de vragen: waar gaat de reis heen en hoe komen we daar?

Als productmanager breng ik duidelijke structuur en beter projectmanagement in de productontwikkeling over de afdelingen heen. Hier geef ik antwoord op de vragen: waar zijn we en wanneer zijn we er?

Dus je gebruikt graag metaforen?

Ik hou van vergelijkingen en allegorieën. Ik probeer altijd op een zo eenvoudig mogelijke manier structuren aan iedereen duidelijk te maken. Dit helpt me ook enorm om het team op hetzelfde begripsniveau te brengen. Communicatietekorten zijn vaak een zeer grote stress- en (mis)planningsfactor. Als je dit kunt elimineren door zaken terug te brengen tot een gemeenschappelijke structuur die iedereen begrijpt, helpt dat enorm.

matthias held raidboxes hoofd ontwikkeling

Wat is je argument om beide posities in te vullen?

Ik ben er een voorstander van dat in een bedrijf dat een puur technisch product uitbrengt, iemand met kennis van de interne technische werking van het product verantwoordelijk is voor de planning van functies en de voortgang van de ontwikkeling.

Het feit dat één persoon de combinatie van deze rollen vervult, helpt enorm bij de ontwikkeling van de projecten en minimaliseert ook de inspanning bij de projectplanning. Er is geen behoefte aan informatieoverdracht tussen technologie, projectmanagers en management om processen te verduidelijken. In plaats daarvan kunnen planning en uitvoering rechtstreeks vanuit de technische afdeling worden gedaan en vervolgens alleen gerapporteerd.

De rapportage zal in de toekomst ook worden geautomatiseerd, omdat de voortgang direct in een digitaal scorebord wordt ingevoerd, zodat elk teamlid op elk moment de voortgang van een project kan zien. Zo kunnen sprints/projecten veel efficiënter gepland en uitgevoerd worden.

Hebben je ouders je gevraagd wat je nu eigenlijk voor de kost doet?

Ehm, dus de enige vraag die ik vaker hoor is zoiets als: "Jij, ik heb problemen met mijn laptop, kun je me helpen?"

Kom je nu altijd in een pak naar kantoor?

Kleren betekenen niets totdat iemand erin woont. Ik denk niet dat kleren mensen maken. Als ik me niet voortdurend zorgen hoef te maken over hoe ik eruit zie om indruk te maken op anderen, kan ik tijd nemen voor belangrijke dingen. De steun en het vertrouwen dat het hele team me geeft, laat me zien dat niemand let op alle gaten in mijn broek 😉

matthias held hoofd product raidboxes

Welk project ga je als eerste aanpakken? Of zijn er nieuwe dingen die je introduceert bij Raidboxes?

"Iets nieuws introduceren" zou misschien teveel gezegd zijn. Ik optimaliseer eerder bestaande processen en zet nieuwe richtingen uit. Ik activeer bijvoorbeeld bestaand potentieel door beter projectmanagement. Ik wil onder andere het technische team de kans geven hun individuele vaardigheden nog beter te ontwikkelen en tegelijkertijd de druk van de ontwikkeling wegnemen. En dat doe ik zonder de snelheid te verlagen.

Ik wil ook de wachttijd, waarbij je op andere teamleden moet wachten voordat je verder kunt werken aan je eigen taak, tot een absoluut minimum beperken. Door een agile maar nauwkeurig project- en eventbeheer op maat kunnen wij de releasetijden dus verbeteren. En dit zonder de flexibiliteit op te offeren die de holacratie holacratie ons biedt.

Daarnaast kunnen we in de nabije toekomst ook af van een "ruk start-up mentaliteit" naar een gestroomlijnd bedrijf. Dat scheelt niet alleen zenuwen, maar voorkomt ook verspilde werktijd en miscommunicatie. Het verbetert ook de factor "geestelijke gezondheid" van het team, wat ik erg belangrijk vind.

En extern, welke nieuwe functies kunnen Raidboxes klanten in de toekomst tegemoet zien?

Ik ben niet het type dat op bepaalde momenten technische functies belooft, en ik ben ook nogal terughoudend over onze plannen. Waar ik wel over kan praten, is de huidige stand van zaken: In het eerste deel van 2019 hebben we ons gericht op het aanpakken van zaken uit ons feedbackforum - d.w.z. de directe uitvoering van verzoeken van gebruikers.

In de loop hiervan hebben we onlangs mailboxen evenals diverse optimalisaties van ons dashboard (lijstweergave, domeinbeheer, BOX instellingen, enz.), die we hebben doorgevoerd op basis van feedback van gebruikers. Er zijn nu twee grote en zeer gevraagde functies waar we momenteel aan werken.

Dan zal het ontwikkelingsproces zich eerst richten op power users. Ik wil het meer huiselijk maken voor de console junkies en workflow nerds bij Raidboxes\.

Wat doe je als je niet op kantoor voor je (4!) schermen zit?

Thuis zitten voor mijn 4 schermen 😉 Ik ben behoorlijk actief in verschillende hackerspaces en de WordPress gemeenschap, evenals mijn privé projecten.

Voor mij zijn schermloze activiteiten vooral sport en muziek. Ik train dagelijks voor extreme runs, ga zo vaak mogelijk wakeboarden en kitesurfen. Daar kan ik me het beste uitschakelen. En dit rechtvaardigt ook mijn hoge voedselconsumptie.

Vond je het artikel leuk?

Met jouw beoordeling help je ons om onze inhoud nog verder te verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.