Michael Firnkes Presentatie interview

Raidboxes wordt groter. Nieuw in het team: Michael Firnkes

WordPress, WooCommerce en content marketing - dat zijn de sterke punten van Michael Firnkes, die nu het Raidboxes team ondersteunt. U kunt uitkijken naar nieuwe artikelen, e-books en professionele tips van hem. Zodat je precies weet wie er achter de nieuwe inhoud zit, hebben we Michael een paar vragen gesteld.

Hoe ben je op WordPress gekomen?

Oorspronkelijk puur als blogger. Ik moest het eerst opzoeken: ik begon mijn eerste blog in 2007 (God, ik word oud)), naast mijn eigenlijke baan. Het was vrij snel succesvol, en ik ging voor mezelf beginnen met mijn blogs. Toen was het nog makkelijk om er de kost mee te verdienen. Je kreeg hooguit tegenwind van de gemeenschap, zoals bij mijn eerste WordCamp sessie over "geld verdienen met blogs". De goede oude blogosfeer...

Vandaag is het andersom, met onderwerpen over monetisatie die tot de meest bezochte behoren. Een groot deel van de particuliere blogosfeer is nu duidelijk te geoptimaliseerd en te winstgericht voor mij. Na het soort "word snel rijk zonder moeite" - *yawn*. Professioneel, natuurlijk, heeft het me geholpen. Ik heb al mijn kennis over online en content marketing opgedaan door te bloggen.

Als computerwetenschapper "glipte" ik tegelijkertijd snel de WP-scene in. Ik hielp onder andere met het organiseren van WP Camps in Berlijn (we mochten het geen WordCamp noemen). Dit werd gevolgd door banen voor WordPress en WooCommerce-bedrijven: Het virus had me geïnfecteerd.

Wat brengt je naar Raidboxes en wat ga je doen in het team?

Na vijf jaar professioneel bloggen voor een bedrijf, wilde ik een ander perspectief. Het was duidelijk dat ik terug wilde keren naar de WordPress omgeving en WooCommerce . Ik had Raidboxes al opgemerkt als een spannend bedrijf op de WordCamps.

Naast mijn job geef ik ook seminaries over blog- en contentmarketing, meestal voor grotere bedrijven. Telkens weer zeggen ze: "We zouden graag WordPress gebruiken, maar IT verbiedt het ons". Goede en veilige hosting is de basisvoorwaarde voor WordPress om zich te vestigen in de pro-omgeving. Ik hou van de missie van Raidboxes, om te pleiten voor freelancers, bureaus en startups hier. Toen ik hoorde dat het team op zoek was naar inhoudelijke ondersteuning, was ik meteen geïnteresseerd.

Samen met Leefke zorg ik voor de content marketing en de blog, met name het topic WooCommerce.

Wat is je eerste indruk?

Professioneel werk, met een geweldig team. Bij mijn laatste werkgever werkte ik puur vanuit huis en zag ik mijn collega's zelden. Ik hou er echt van om op afstand te werken. Vooral bij het bloggen geeft het me de nodige rust. Maar ik heb gemerkt dat ik de saamhorigheid mis. Hoewel ik niet vaak in Münster zal zijn, aangezien ik weer vanuit huis schrijf (Freiburg inmiddels). Maar veel vaker dan voorheen.

Tip: Michael kent de uitdagingen van werken op afstand of een (tijdelijk) thuiskantoor. Lees zijn artikel Werken op afstand: Voor- en nadelen voor werknemers en bedrijven.

En ik werk nu in een klein maar fijn marketing team. Dat betekent dat ik professionele feedback krijg op mijn content, en dat ik samen de zogenaamde contentstrategie kan uitwerken en op de proef stellen. Ik weet wat een geweldige dienst bedrijfsblogs leveren. Maar alleen als ze zich richten op toegevoegde waarde en persoonlijkheid. Bij Raidboxes is dit al het geval. Dat was de basisvoorwaarde en het belangrijkste argument voor mijn sollicitatie.

Waar kijk je het meest naar uit?

Naast het werken met collega's: De terugkeer naar de WordCamps, nu ook naar de WCEU in Berlijn. Dit was voor mij de laatste twee jaar in slaap gevallen. Er zijn er een paar die ik daar "hallo" wil zeggen 🙂 En dat ik mijn kennis en contacten kan verdiepen in de richting van WooCommerce . Ik hoop nog steeds dat er zich op een gegeven moment een kleine gemeenschap zal vormen in D/A/CH, net als met WordPress. WooCommerce-Maar gebruikers "tikken" verschillend. Eens kijken, misschien kan ik hier iets aan bijdragen.

Voor de rest kijk ik er naar uit om weer boeken te schrijven. Dat was ook mijn intrede in de bloggerswereld met "Blog Boosting". Ik heb geen tijd meer voor het echt uitgeven van boeken, maar ik zal één of twee e-books maken bij Raidboxes.

Welke (WordPress ) onderwerpen waar u momenteel het meest in geïnteresseerd bent?

Met mijn persoonlijke blog, vloekte ik eerst over Gutenberg , nu hou ik Ik vind het geweldig. Samenwerken in bloggen is al lang een droom van netwerkende schrijvers. Ik ben benieuwd waar de reis ons zal brengen.

Ik moet zelf nog aan de slag met het onderwerp hosting van WordPress & WooCommerce . Ik heb een gezonde basiskennis, maar mijn blogs waren bij verschillende goedkope hosts - bij gebrek aan een alternatief in die tijd. Maar ik weet hoeveel beter je kunt doen qua ondersteuning, net als met Raidboxes 😉

En ik zie hoe de gebruikers van WooCommerce steeds professioneler worden. De tijden zijn voorbij dat het systeem alleen geschikt was voor kleine winkels. WordPress als basis en "blog CMS" is perfect. Omdat elke online winkel - zoals elk portaal in het algemeen - zeer goede inhoud nodig heeft om Amazon & Co. bij te kunnen benen, zelfs tot op zekere hoogte. Ik heb er hier over geblogd.

Dat betekent: ik kijk uit naar webwinkels die eindelijk niet alleen maar nietszeggende productbeschrijvingen en afschuwelijke gebruiksvriendelijkheid bieden. De eersten hebben dit spel al begrepen. In dit opzicht is bloggen en online verkopen een perfecte combinatie.

Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?

Ik zorg voor mijn gezinnetje, ben op stap in de wijngaarden van de Kaiserstuhl, of neem online een pauze om te mediteren en yoga te doen. Dus precies het tegenovergestelde. Dit helpt me om "naar beneden te komen". En om te stoppen met denken 24/7 in online. Ik zet de computer nu soms bewust uit. Sindsdien ben ik veel meer gestructureerd, en heb ik weer meer plezier in het schrijven.

Na een lange pauze blog ik ook weer privé, zij het onregelmatig. Ik kan mijn passie zowel professioneel als privé uitoefenen, dat is het mooie van bloggen en van WordPress 🙂

Beste Michael, hartelijk dank voor het interview. We zijn erg enthousiast over je waardevolle input voor content marketing en kijken ernaar uit dat onze lezers binnenkort meer content vinden over het onderwerp "WooCommerce" 😉

Vond je het artikel leuk?

Met jouw beoordeling help je ons om onze inhoud nog verder te verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.