RAIDBOXES wordt groter. Nieuw in het team: Michael Firnkes

4 Min.
Michael Firnkes Introductiegesprek
Laatst bijgewerkt op 21/02/2020

WordPress WooCommerceen Content Marketing - dit zijn de sterke punten van Michael Firnkes, die het RAIDBOXES team vanaf nu ondersteunt. U kunt dus uitkijken naar nieuwe artikelen, e-boeken en professionele tips van hem. Om u te laten weten wie er precies achter de nieuwe inhoud zit, hebben we Michael een paar vragen gesteld.

Hoe ben je WordPress binnengekomen?

Oorspronkelijk puur als blogger. Ik moest eerst opkijken: In 2007 ben ik begonnen met mijn eerste blog (God, ik word oud), naast mijn eigenlijke werk. Het hele ding was vrij snel succesvol, en ik begon mijn eigen bedrijf met mijn blogs. In die tijd was het nog gemakkelijk om er de kost mee te verdienen. Je krijgt hoogstens tegenwind van de gemeenschap, zoals bij mijn eerste WordCamp sessie over "Geld verdienen met blogs". De goede oude blogosfeer...

Vandaag de dag is het andersom, monetisatie onderwerpen behoren tot de meest bezochte. Een groot deel van de privé-blogosfeer is te grondig geoptimaliseerd en te winstgericht geworden. Op de manier van "Snel rijk worden zonder moeite" - *jaag*. Professioneel heeft het me natuurlijk geholpen. Ik heb al mijn kennis over online en contentmarketing opgedaan door te bloggen.

Als computerwetenschapper "gleed" ik snel in de WP scène op hetzelfde moment. Ik heb onder andere WP-kampen in Berlijn mede georganiseerd (we mochten het geen WordCamp noemen). Banen gevolgd voor WordPress en WooCommercebedrijven: Het virus had me geïnfecteerd.

Wat brengt jou RAIDBOXES en wat ga je doen in het team?

Na vijf jaar professioneel bloggen voor een bedrijf wilde ik een verandering van perspectief. Eén ding was duidelijk: ik wilde terug in de omgeving van WordPress enWooCommerce. RAIDBOXES Ik had al een spannend bedrijf opgemerkt op de WordCamps.

Naast mijn werk geef ik ook seminars over blogs en contentmarketing, meestal voor grotere bedrijven. Steeds weer staat er: "We zouden graag willen". WordPress We kunnen het niet aannemen, maar IT verbiedt het". Goede en veilige hosting is de basisvoorwaarde voor WordPress Ook in de pro-omgeving. Ik hou van de missie van RAIDBOXES , het ondersteunen van freelancers, agentschappen en startups. Toen ik hoorde dat het team op zoek was naar inhoudelijke ondersteuning, was ik meteen geïnteresseerd.

Samen met Leefke verzorg ik de content marketing en de blog, met name het onderwerp WooCommerce.

Wat is je eerste indruk?

Professioneel werk, met een geweldig team. Bij mijn vorige werkgever had ik puur thuis gewerkt en had ik mijn collega's zelden gezien. Ik werk graag op afstand. Vooral het bloggen geeft me de nodige rust. Maar ik heb gemerkt dat ik het samenzijn mis. Ik zal niet vaak in Münster zijn, want ik schrijf weer vanuit huis (nu Freiburg). Maar veel vaker dan voorheen.

Tip: Michael kent de uitdagingen van het werken op afstand of het (tijdelijke) thuiskantoor. Lees zijn bijdrage Op afstand werkenVoor- en nadelen voor werknemers en bedrijven.

En ik werk nu in een klein maar fijn marketingteam. Dat betekent dat ik professionele feedback krijg over mijn inhoud, de zogenaamde contentstrategie kan uitwerken en testen. Ik weet wat voor geweldige diensten bedrijfsblogs leveren. Maar alleen als ze zich richten op toegevoegde waarde en persoonlijkheid. Dat is bij RAIDBOXES ons al het geval. Dat was de basisvoorwaarde en het belangrijkste argument voor mijn aanvraag.

Waar kijk je het meest naar uit?

Naast de samenwerking met de collega's: De terugkeer naar de WordCamps, nu ook naar WCEU in Berlijn. Dat was de afgelopen twee jaar bij mij in slaap gevallen. Er zijn er die ik "Hallo" wil zeggen 🙂 en dat ik mijn kennis en contacten wil gebruiken in WooCommerce kan verdiepen. Ik hoop nog steeds dat er ooit een kleine gemeenschap zal worden gevormd in D/A/CH, zoals in WordPress . WooCommerce-gebruikers "tikken" anders. Eens kijken, misschien kan ik eraan bijdragen.

Anders kijk ik er naar uit om weer boeken te schrijven. Dat was ook mijn entree in de bloggerswereld met "Blog Boosting". Ik heb geen tijd meer om echte boeken te schrijven, maar ik RAIDBOXES ga het ene of het andere e-boek ontwerpen.

Welke (WordPress )Onderwerpen die u momenteel het meest interesseren?

Op mijn privé-blog heb ik eerst gevloekt overGutenberg, vandaag hou ik van Dat doe ik wel. Samenwerking op het gebied van bloggen is al lange tijd een droom van genetwerkte auteurs. Ik ben benieuwd waar de reis heen gaat.

Op het gebied van de hosting van WordPress & WooCommerceik moet eerst mezelf foxen. Ik heb wel een gezonde basiskennis, maar mijn blogs werden gehost door verschillende goedkope hosters - bij gebrek aan een alternatief op dat moment. Ik weet echter hoeveel beter je het kunt doen met ondersteuning, zoals op RAIDBOXES 😉.

En ik observeer hoe de gebruikers zich WooCommerceprofessionaliseren. De tijden dat het systeem alleen geschikt was voor kleine winkels zijn voorbij. WordPress als basis en "Blog-CMS" is daar perfect. Omdat elke online shop - zoals elke portal - zeer goede content nodig heeft om bij te blijven bij Amazon & Co. Hier heb ik over geblogd.

Dat betekent: ik kijk uit naar webwinkels die eindelijk meer bieden dan alleen maar betekenisloze productbeschrijvingen en afschuwelijke bruikbaarheid. De eerste hebben dit spel al begrepen. In dit opzicht is bloggen en online verkopen een perfecte combinatie.

Wat doe je als je niet aan het bloggen bent?

Ik zorg voor mijn kleine familie, ben onderweg in de wijngaarden in de Kaiserstuhl, of neem een online pauze van meditatie en yoga. Dus precies het tegenovergestelde. Het helpt me "naar beneden". En om te stoppen met het 24/7 online denken. Ondertussen zet ik de computer soms bewust uit. Sindsdien ben ik veel meer gestructureerd en geniet ik weer van het schrijven.

Na een lange pauze Ik blog ook weer privézij het onregelmatig. Ik kan mijn passie professioneel en privé nastreven, dat is het leuke aan bloggen en WordPress 🙂.

Lieve Michael, heel erg bedankt voor het interview. We zijn erg enthousiast over uw waardevolle input voor contentmarketing en kijken ernaar uit dat onze lezers binnenkort meer inhoud over het onderwerp "WooCommerce" zullen vinden. 😉

Als Head of Content Marketing heeft Leefke het RAIDBOXES magazine "wp unboxed", de nieuwsbrief & de social media kanalen stevig in het vizier. Daarom is ze altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de WP-community. Helaas is ze zelden in Münster te vinden. Maar Hamburg zou ook heel mooi zijn.

Gerelateerde artikelen

Commentaar op dit artikel

Schrijf een opmerking

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn met * gemarkeerd.