Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas

Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas

Onze Dashboard is het centrale instrument voor het beheer van de BOXES van onze klanten. Daarom werken wij voortdurend aan de verbetering en optimalisering ervan. Daarom verwelkomen wij Raidboxes de allereerste UX Engineer in ons team, die nieuwe functies ontwikkelt voor onze klanten. Lees meer over het werk van Thomas in het interview.

Hallo Thomas, jij bent Raidboxes eerste UX Designer, wat zijn je taken? 

Ik ben bang dat ik je moet corrigeren, maar maak je geen zorgen, het gebeurt de hele tijd.:sweat_smile: Want ik ben UX Ingenieur. Het verschil tussen mij en de UX-designer is dat ik een softwareontwikkelaar ben die geïnteresseerd is in UX en dat ik me erop concentreer dat de interface Raidboxes altijd intuïtief, gestructureerd en "goed" aanvoelt, zodat onze klanten hun taken snel en gemakkelijk kunnen voltooien.

UX designers daarentegen analyseren de gegevens over het gebruik van onze interface en ontwerpen de beste oplossingen, die ik vervolgens implementeer.

Er is hier veel overlapping, maar het fundamentele verschil is dat ik code schrijf die implementeert wat a:e UX Designer:in heeft bedacht.

Als UX Engineer wil je de producten van onze gebruikers verbeteren. Hoe pak je deze taak aan? 

Eerst probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen over een bepaalde functie of een deel van onze interface. Ik besteed speciale aandacht aan problemen/uitdagingen waar onze gebruikers mee te maken hebben. Wanneer ik weet wat ik voor wie in welke situatie moet oplossen of verbeteren, stel ik een hypothese op en probeer ik de beste oplossing te vinden op basis van het volgende Wireframes en prototypes Het liefst met echte gebruikers, maar soms moet ik mijn vriendin gebruiken. :eyes:

Op basis van wat we hier hebben geleerd, ontwikkelen we vervolgens de interface die de oplossing biedt.
En vanaf dan zijn we afhankelijk van de gebruikers. Als ze merken dat een functie hun probleem niet oplost, moeten ze feedback geven, zodat we op basis daarvan betere functies kunnen ontwikkelen.

Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas
Wireframes van een hamburger menu. Foto door Thomas Nohl/Particulier

Hoe ontdekte u uw interesse in UX?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe dingen werken en wat er op de achtergrond gebeurt. Het maakt niet uit of het een telefoon, een cassettespeler (sorry, pap) of software is. Zo ben ik begonnen met software ontwikkeling. En terwijl ik tijdens mijn opleiding de eerste ontwerpen omzette in functionerende websites, wilde ik ook begrijpen welke principes en mechanismen er eigenlijk achter zaten.

Waarom heb je Raidboxes gekozen?

Raidboxes was opwindend voor mij omdat het bedrijf bijdraagt tot de beperking van de klimaatverandering. Bovendien besteedt Raidboxes aandacht aan het algemeen belang in zijn samenwerking met zakenpartners. De bonus voor mij: ik kan een digitaal product maken voor de mensen die vroeger naast me zaten in agentschappen of digitale dienstverleners.

Wat doe je als je de laptop sluit?

Het hangt ervan af hoe ik me voel. Of ik ga naar de kelder en knutsel aan hout of een Arduino-project , of ik klap de laptop weer open en laat me inspireren door YouTube-video's voor nieuwe projecten.

Tot slot: Of-of

Wat is je favoriete muziek? 

In de tussentijd luister ik bijna uitsluitend naar podcasts. :eyes: Voor de rest luister ik naar wat op dat moment in mijn stemming is, van Slipknot tot PeterLicht, er is veel.

Bureau: opgeruimd of slordig?

Rommelig.

Vroege vogel of nachtuil?

Vroege vogel.

Koffie of thee?

Koffie.

Sport of bank?

Sofa

Werken bij Raidboxes: Uw vragen

Welke vragen heb je over Raidboxes? Voel je vrij om de commentaarfunctie te gebruiken. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen uit ons WordPress magazine? Volg ons dan op Twitter, Facebook of via onze nieuwsbrief.

Vond je het artikel leuk?

Met jouw beoordeling help je ons om onze inhoud nog verder te verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.