Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas

Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas

Onze Dashboard is het centrale instrument voor het beheer van de BOXES van onze klanten. Daarom werken we voortdurend aan de verbetering en optimalisering ervan. Daarom verwelkomen we Raidboxes de allereerste UX Engineer in ons team, die nieuwe functies voor onze klanten ontwikkelt. Kom meer te weten over Thomas' werk in het interview.

Hallo Thomas, jij bent Raidboxes eerste UX Designer, wat zijn je taken? 

Ik ben bang dat ik je op dat punt moet corrigeren, maar maak je geen zorgen, dat gebeurt voortdurend.:sweat_smile: Want ik ben UX ingenieur. Het verschil tussen mij en de UX-ontwerper is dat ik een software-ontwikkelaar ben die geïnteresseerd is in UX en dat ik me erop richt om de interface Raidboxes altijd intuïtief, gestructureerd en "goed" te laten aanvoelen, zodat onze klanten hun taken snel en gemakkelijk kunnen voltooien.

UX-ontwerpers daarentegen analyseren de gegevens over het gebruik van onze interface en ontwerpen de beste oplossingen, die ik dan implementeer.

Er is hier veel overlap, maar het fundamentele verschil is dat ik code schrijf die implementeert wat a:e UX Designer:in heeft bedacht.

Als UX Engineer wil je de producten van onze gebruikers verbeteren. Hoe benader je deze taak? 

Eerst probeer ik zoveel mogelijk informatie te krijgen over een bepaalde functie of onderdeel van onze interface. Ik besteed speciale aandacht aan problemen/uitdagingen waar onze gebruikers tegenaan lopen. Als ik weet wat ik voor wie in welke situatie moet oplossen of verbeteren, maak ik een hypothese en probeer ik de beste oplossing te vinden op basis van het volgende Wireframes en prototypes Het liefst met echte gebruikers, maar soms moet ik mijn vriendin gebruiken. :eyes:

Op basis van wat we hier geleerd hebben, ontwikkelen we vervolgens de interface die de oplossing biedt.
En vanaf dat moment zijn we afhankelijk van de gebruikers. Als ze merken dat een functie hun probleem niet oplost, moeten ze feedback geven, zodat we op basis daarvan betere functies kunnen ontwikkelen.

Nieuw bij Raidboxes: UX Engineer Thomas
Wireframes van een hamburgermenu. Foto door Thomas Nohl/Privé

Hoe ontdekte je je belangstelling voor UX?

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe dingen werken en wat er op de achtergrond gebeurt. Het maakt niet uit of het een telefoon, een cassettespeler (sorry, pa) of software is. Zo kwam ik voor het eerst in de softwareontwikkeling terecht. En terwijl ik tijdens mijn opleiding de eerste ontwerpen omzette in functionerende websites, wilde ik ook begrijpen welke principes en mechanismen er eigenlijk achter zaten.

Waarom koos je voor Raidboxes ?

Raidboxes was voor mij spannend omdat het bedrijf een bijdrage levert aan de bestrijding van klimaatverandering. Daarnaast heeft Raidboxes aandacht voor het algemeen belang in de samenwerking met zakelijke partners. De bonus voor mij: ik kan een digitaal product maken voor de mensen die vroeger naast me zaten bij bureaus of digitale dienstverleners.

Wat doe je als je de laptop afsluit?

Het hangt ervan af hoe ik me voel. Of ik ga naar de kelder en knutsel aan hout of een Arduino project , of ik open de laptop weer en laat me inspireren door YouTube video's voor nieuwe projecten.

Concluderend: Ofwel-Of

Wat is je favoriete muziek? 

Ondertussen luister ik bijna uitsluitend naar podcasts. :eyes: Voor de rest luister ik naar wat op dat moment bij mijn stemming past, van Slipknot tot PeterLicht, er is veel.

Bureau: opgeruimd of rommelig?

Rommelig.

Vroege vogel of nachtbraker?

Vroege vogel.

Koffie of thee?

Koffie.

Sport of bank?

Sofa

Werken bij Raidboxes: Jouw vragen

Welke vragen heb je over Raidboxes? Voel je vrij om de commentaarfunctie te gebruiken. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe artikelen uit ons WordPress magazine? Volg ons dan op Twitter, Facebook of via onze nieuwsbrief.

Vond je het artikel leuk?

Met jouw beoordeling help je ons om onze inhoud nog verder te verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.