Hootproof: WordPress -Stöd som affärsmodell

Michelle Retzlaff Senast uppdaterad den 23 jan 2020
7 Min.
WordPress Stöd

Kvalitet, flexibilitet och professionalism. Dessa är de tre viktigaste egenskaperna hos en god WordPress -Business, säger Michelle Ratzlaff, grundare av HootProof. En framgångsrik WordPress -Entreprenör på den eviga konflikten mellan fri och avgiftsbelagd, prissättning och skalning alternativ i WordPress - Det är affärer.

Att WordPress har skapat en enorm marknad under de senaste åren. Och inte bara i USA. Utveckling, support, hosting och butiker är bara några av de lovande affärsområdena. Michelle, grundare av HootProof och framgångsrik WordPress -Entreprenör, har hittat sin nisch och berättar i sin gästartikel om vikten av kontinuerlig utbildning, arbetskvalitet och flexibilitet. Vi på RAIDBOXES har arbetat länge med Michelle, Niko och Kjell och rekommendera kunder med särskild support till HootProof.

Jag är Michelle, grundare av HootProof (HootProof). Efter att ha studerat datavetenskap arbetade jag som mjukvaruutvecklare i några år innan jag blev egenföretagare i mitten av 2015. Med min HootProof-tjänst erbjuder jag en WordPress -Support service för solo preneure och småföretag. Mitt team och jag löser problem med WordPress och genomföra ändringsbegäranden. Det innebär att vi till exempel ger våra kunder råd om urval och etablering av Plugins Och Themes Leda Theme - och plugin anpassningar eller ställa in medlemsområden. I det här inlägget beskriver jag min väg från den fria bloggen till tre-manna laget.

I början var bloggen: Början av HootProof

Jag startade bloggen i maj 2015 och i september 2015 WordPress stöd i sin nuvarande form. Även om jag tydligt har WordPress företag, men den exakta monetarisering strategi var inte klart för mig i början. Jag har använt en Produktiserad tjänst (prestandaoptimering), startade en betald Plugin och, naturligtvis, också tänkt på klassiska informationsprodukter såsom e-böcker och online-kurser.

Jag skulle vilja gå in på tre mer specifika områden, eftersom jag har lärt mig mycket av dessa:

 • Den eviga konflikten mellan fri och betald
 • Prissättningen i WordPress -Affärer
 • Skalning
WordPress -Stöd från HootProof: hur det hela började.
Den HootProof Owl: varumärke michelle blogg.

Gratis jämfört med betald

Bara med en ny blogg eller en ny WordPress – Affärer med liten räckvidd är det väldigt svårt att få uppmärksamhet på nätet. För mig tog det månader för bloggen trafiken att öka märkbart, att kommentera läsarna och slutligen att fokusera på min tjänst, dvs WordPress Stöd. Direktannonsering åtgärder, såsom Facebook-annonser eller Google Adsense, fungerade inte för mig alls - förmodligen för att de var för direkt utformade för försäljning.

I andan i Tack Ekonomi Jag försökte erbjuda en hel del kunskap och även min tjänst gratis. Det fanns alltid en mental gräns: Jag ville inte avslöja för mycket av min kunskap "gratis" och eventuellt göra min betalda tjänst överflödig.

Å andra sidan ville jag verkligen ge potentiella kunder möjlighet att prova min tjänst gratis och utan risk för att övertyga sig om värdet. I början arbetade jag med gratis "testbiljetter".

Erfarenheten har dock visat att de flesta intresserade parter faller i en av två kategorier: antingen försöker de använda testbiljetten så mycket som möjligt, men de har egentligen inte mycket intresse av att bli betalande kunder - till exempel för att de bara kör sin blogg som en hobby eller föredrar att arbeta med den själva. Å andra sidan finns det berörda parter som inte behöver någon ytterligare övertygelse om att vår tjänst är exakt rätt för dem och är villiga att betala därefter. Denna grupp består i slutändan av de kunder jag vill arbeta med och som jag faktiskt kan ge bästa möjliga service.

WordPress -Support Exempel priser på HootProof
Priser för en timme WordPress -Stöd på Hootproof. Timtaxor möjliggör kostnadseffektiv fakturering och erbjuder fördelar för kunder och leverantörer.

När det gäller innehåll är det nu ganska enkelt: De flesta användare tycker Blogg och i Kunskap många användbara tips och konkreta instruktioner för att lösa typiska problem själv. I Online-kurs I princip handlar det om liknande ämnen, men mycket mer djupgående och strukturerad än detaljerade steg-för-steg-instruktioner i bloggform.

Om du inte vill investera tid själv, men föredrar att ge upp din insats och risk helt, kan du sedan anställa mitt team och mig direkt. Det finns därför ingen direkt konkurrens mellan de olika nivåerna av hjälp och självhjälp.

Den viktigaste insikten för en WordPress -Business på denna punkt är: Utforma ditt erbjudande på ett sådant sätt att gratis och betalda portioner inte kannibalisera. Låter banalt, men kräver en hel del tanke på vilka tjänster och information du faktiskt vill ge gratis och vad du vill ha hur mycket pengar.

Särskilt när det gäller WordPress -Support, är prissättningsmodellen en verklig utmaning

När det gäller tjänsten var prismodellen ett verkligt problem i början. Av rädsla för konkurrensen och de mer eller mindre framträdande förebilderna i engelska och tyskspråkiga länder valde jag först en schablonmodell. Vid den tidpunkten kunde kunderna beställa ett obegränsat antal "biljetter" för ett fast månatligt belopp.

Men även efter flera justeringar av priserna och det maximala antalet biljetter, ledde detta till olika problem. För en sak är denna modell i sig orättvist: vissa kunder betalade samma för en eller två små objekt i månaden, som andra för många, mycket mer omfattande uppgifter. Var drar du gränsen mellan en "biljett" och en större beställning? Å andra sidan är det fasta priset en tydlig ingång tröskel för en potentiell ny kund som frågar sig själv, "Är detta ens värt det för mig? Kan jag dra nytta av det alls?". Och sist men inte minst såg jag ingen lösning för att betala mina medarbetare rättvist och ansträngning på lämpligt sätt på denna grund.

Efter några månader är jag på WordPress har därför övergått till timbaserad fakturering. Således betalar varje kund för exakt den ansträngning som hans uppgifter kräver. Först var jag mycket rädd för reaktionerna på detta steg - men det var definitivt rätt. Våra kunder har full kostnadskontroll. Du kan till exempel ange gränser och visa de registrerade utgifterna när som helst. Och vi är inte längre begränsade till "små saker", men kan acceptera beställningar av alla storlekar - från backup setup till plugin anpassning. Detta är rättvist och målinriktat för alla inblandade parter.

Från Solopreneur till skalning av WordPress -Buisness

Liksom de flesta solo preneures, jag gjorde allt helt på egen hand i början. Det var först i maj 2016 som jag tog med Niko som a-lagsmedlem och lite senare gick Kjell med. Detta har gett mig utrymme att delta i online-kursen och andra WordPress Projekt. Dessutom kan vi utbyta idéer för knepiga uppgifter och varvas med semester. Så jag behöver inte vara tillgänglig på egen hand varje dag längre.

WordPress -Support: HootProof-teamet
HootProofs team idag. För bara ett år sedan, Michelle. WordPress -Stöd ensam.

För att organisera oss som ett team, sökte jag efter en lämplig programvara under en lång tid. Hittills har jag inte hittat en som uppfyller alla krav. Därför använder vi ett antal mer eller mindre väl integrerade verktyg:

 • HjälpScout för att ta emot och behandla supportbiljetter
 • Skörd tidsregistrering i teamet och visa via API i WordPress
 • Det är WordPress Plugin Användare Frontend Pro för registrering och användarprofil
 • Det är WordPress Plugin Sprout Help Desk för integration med HelpScout
 • en liten självskriven Plugin för att förbättra integrationen med HelpScout och visa den inspelade tiden i kundprofilen

Sammantaget har skalningen fungerat mycket bra hittills - mitt team gör ett bra jobb och vi kompletterar varandra väl med våra olika färdigheter och erfarenheter. Och det är precis vad som är nyckeln till skalning: Hitta personer du kan arbeta med och (kanske ännu viktigare) komplettera dina egna färdigheter. På så sätt skapar du ett mer kraftfullt team och förbättrar kompetensen i ditt företag.

Var står affärerna idag?

Jag lägger ärligt och öppet fram siffrorna. Sedan juni 2016 har jag dock försummat tillväxten av HootProof, producerat knappt något innehåll och inte eftersträvat några andra marknadsföringsstrategier. Som ett resultat växer supporttjänsten långsamt genom rekommendationer och den nuvarande online-närvaron. Jag är övertygad om att det kan växa mycket snabbare om jag lägger mer uppmärksamhet på sociala medier, nya blogg artiklar och riktad reklam.

Under de senaste 6 månaderna har WordPress -Stöd i genomsnitt ca 3000 € per månad (netto). En stor del av omsättningen jag spenderar på mitt team och ca 100 € per månad för ovanstående verktyg.

Så vad gör en framgångsrik WordPress Business?

Marknaden kring WordPress är enorm, men allt mer konkurrenskraftig, nu även i tysktalande länder. Tyvärr är halvkunskap också utbredd och många frilansare erbjuder fortfarande sina tjänster till dumpningspriser. Därtill kommer att WordPress landskapet runt omkring utvecklas snabbt – vidareutbildning och kontinuerligt, intensivt arbete med WordPress är nödvändiga.

Enligt min mening ligger möjligheten här i att hitta en väldefinierad nisch och bli en oslagbar expert. Vad sägs om till exempel en productized service för WooCommerce Installationen. Eftersom WooCommerce är ett omfattande ämne med många fallgropar och möjligheter. Med stor erfarenhet och djup kunskap kan du skapa mycket värde för en villig målgrupp.

Dessutom skulle jag alltid fokusera på kvalitet istället för pris. Vår timtaxa är medvetet satt högt, eftersom vi vill ha kunder som vill ha sina WordPress professionellt och värdesätter vårt arbete.

Sammanfattningsvis innebär detta:

 • Kvalitet kommer först - jag tror inte det är en bra strategi på denna marknad (faktiskt på någon digital marknad) för att skilja mellan priser.
 • Professionalism - tydlig, målinriktad kommunikation med dina kunder, professionella arbetsmetoder med hög kvalitet.
 • Du måste hålla dig uppdaterad i denna snabbt föränderliga värld. Detta sker nästan automatiskt om du kontinuerligt WordPress Arbete.

Slutsats: A WordPress verksamheten kan startas mycket snabbt och med liten ansträngning. Men skalning är till sin natur en mycket svårare fråga. Kvalitetsnormer och lagorganisation måste beaktas.

Du har frågor om din egen WordPress - Affärer? Vi ser fram emot dina kommentarer!

Kommentarer om den här artikeln

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är * Markerade.