Hootproof: WordPress -Support som affärsmodell

Michelle Retzlaff Senast uppdaterad den 23 jan 2020
7 Min.
WordPress Stöd

Kvalitet, flexibilitet och professionalism. Dessa är de tre viktigaste egenskaperna hos en god WordPress säger Michelle Ratzlaff, grundare av HootProof. En lyckad WordPress -Entreprenör om den eviga konflikten mellan gratis och debiterbara, prissättnings- och skalningsalternativ i WordPress - Affärer.

Att WordPress har skapat en enorm marknad under de senaste åren. Och inte bara i USA. Utveckling, support, hosting och butiker är bara några av de lovande affärsområdena. Michelle, grundare av HootProof och framgångsrik WordPress - Entreprenören har hittat sin nisch och pratar i sin gästartikel om vikten av kontinuerlig utbildning, arbetskvalitet och flexibilitet. Vi på RAIDBOXES har arbetat med Michelle, Niko och Kjell under lång tid och rekommenderar kunder med särskilda supportproblem till HootProof.

Jag är Michelle, grundare av HootProof. Efter att ha studerat datavetenskap arbetade jag som mjukvaruutvecklare i några år innan jag blev egenföretagare i mitten av 2015. Med min HootProof-tjänst erbjuder jag en WordPress -Stödtjänst för solo preneure och småföretag. Mitt team och jag löser problem med WordPress och genomföra ändringsbegäranden. Det innebär att vi ger råd till våra kunder, till exempel om urval och etablering av Plugins Och Themes Leda Theme - och plugin-anpassningar eller ställa in medlemsområden. I det här inlägget beskriver jag mitt sätt från den fria bloggen till tremannateamet.

I början var bloggen: Starten av HootProof

Jag startade bloggen i maj 2015 och i september 2015 WordPress stöd i dess nuvarande form. Även om jag har klart WordPress affärer, men den exakta intäktsstrategin var inte tydlig för mig i början. Jag experimenterade med en produktiserad tjänst (prestandaoptimering), startade en betald Plugin och naturligtvis också tänkt på klassiska informationsprodukter som e-böcker och onlinekurser.

Jag skulle vilja gå in på ytterligare tre specifika områden, eftersom jag har lärt mig mycket av dessa:

 • Den eviga konflikten mellan fri och betald
 • Prissättning i WordPress -Affärer
 • Skalning
WordPress -Stöd från HootProof: hur allt började.
HootProof Owl: varumärke av Michelles blogg.

Gratis kontra betald

Bara med en ny blogg eller en ny WordPress - Affärer med liten räckvidd det är väldigt svårt att få uppmärksamhet på nätet. För mig tog det månader för bloggtrafiken att öka märkbart, kommentera läsarna och slutligen fokusera på min tjänst, det vill säga bloggtrafiken att öka märkbart, kommentera läsarna och slutligen fokusera på min tjänst, det vill säga WordPress Stöd. Direkta annonseringsåtgärder, som Facebook Ads eller Google Adsense, fungerade inte alls för mig – förmodligen för att de var för direkt utformade för försäljning.

I enlighet med Thank You Economy försökte jag erbjuda mycket kunskap och till och med min tjänst gratis. Det fanns alltid en mental gräns: Jag ville inte avslöja för mycket av min kunskap "gratis" och eventuellt göra min betalda tjänst överflödig.

Å andra sidan ville jag verkligen ge potentiella kunder möjlighet att prova min tjänst gratis och utan risk för att övertyga sig själva om värdet. I början arbetade jag med gratis "testbiljetter".

Erfarenheten har dock visat att de flesta intresserade faller in i en av två kategorier: antingen försöker de använda testbiljetten så mycket som möjligt, men de har egentligen inte mycket intresse av att bli betalande kunder - e.B. eftersom de bara driver sin blogg som en hobby eller sedan föredrar att arbeta med det själva. Å andra sidan finns det berörda parter som inte behöver någon ytterligare övertygelse om att vår tjänst är exakt rätt för dem och är villiga att betala i enlighet därmed. Denna grupp består i slutändan av de kunder jag vill arbeta med och som jag faktiskt kan ge bästa möjliga service.

WordPress -Stöd provpriser på HootProof
Priser för en timme WordPress -Stöd på Hootproof. Timpriser möjliggör kostnadseffektiv fakturering och erbjuder fördelar för kunder och leverantörer.

Det är också ganska enkelt när det gäller innehåll: De flesta användare hittar många användbara tips och konkreta instruktioner på bloggen och i kunskapsbasen för att själva kunna lösa typiska problem. Onlinekursen handlar i grunden om liknande ämnen, men mycket mer djupgående och strukturerad än detaljerade steg-för-steg-instruktioner i bloggform.

Om du inte vill investera tid själv, men föredrar att ge upp din ansträngning och risk helt, kan du sedan anställa mitt team och mig direkt. Det finns därför ingen direkt konkurrens mellan de olika hjälpnivåerna och självhjälpen.

Den viktigaste insikten för en WordPress -Business at this point är: Designa ditt erbjudande på ett sådant sätt att gratis och betalda portioner inte kannibalisera. Låter banavist, men kräver mycket tanke på vilka tjänster och information du faktiskt vill ge gratis och vad du vill ha hur mycket pengar.

Särskilt när det gäller WordPress -Stöd, prissättningsmodellen är en verklig utmaning

När det gäller service var prissättningsmodellen ett verkligt problem i början. Av rädsla för konkurrensen och de mer eller mindre framträdande förebilderna i engelska och tyskspråkiga länder valde jag till en början en schablonmodell. Vid den tiden kunde kunderna beställa ett obegränsat antal "biljetter" för ett fast månadsbelopp.

Men även efter flera justeringar av priserna och det maximala antalet biljetter ledde detta till olika problem. För det första är denna modell i sig orättvis: vissa kunder betalade samma för en eller två små artiklar i månaden, som andra för många, mycket mer omfattande uppgifter. Var drar du gränsen mellan en "biljett" och en större beställning? Å andra sidan är det fasta priset en tydlig inträdeströskel för en potentiell ny kund som frågar sig själv: "Är detta ens värt det för mig? Kan jag dra nytta av det alls?". Och sist men inte minst såg jag ingen lösning för att betala mina teammedlemmar rättvist och ansträngning på lämpligt sätt på denna grund.

Efter några månader är jag på WordPress supporten har därför gått över till timbaserad fakturering. Således betalar varje kund för exakt den ansträngning som hans uppgifter kräver. Först var jag väldigt rädd för reaktionerna på detta steg – men det var definitivt rätt. Våra kunder har full kostnadskontroll. Du kan till exempel ange gränser och visa de registrerade utgifterna när som helst. Och vi är inte längre begränsade till "små saker", men kan acceptera beställningar av alla storlekar - från säkerhetskopieringsinstallation till plugin-anpassning. Detta är rättvist och målinriktat för alla inblandade parter.

Från Solopreneur till skalningen av WordPress -Buisness (buisness)

Som de flesta solo preneures gjorde jag allt helt på egen hand i början. Det var inte förrän i maj 2016 som jag tog med Niko som A-lagsmedlem och lite senare anslöt Kjell. Detta har gett mig utrymme att delta i onlinekursen och andra WordPress Projekt. Dessutom kan vi utbyta idéer för knepiga uppgifter och alternera med semester. Så jag behöver inte vara tillgänglig på egen hand varje dag längre.

WordPress -Support: HootProof-teamet
HootProofs team idag. För bara ett år sen, Michelle. WordPress -Stöd ensamt.

För att organisera oss som ett team sökte jag länge efter en lämplig programvara. Hittills har jag inte hittat någon som uppfyller alla krav. Därför använder vi ett antal mer eller mindre väl integrerade verktyg:

 • HelpScout för att ta emot och redigera supportbiljetter
 • Skörd för tidsregistrering i teamet och visa via API i WordPress
 • Den WordPress Plugin User Frontend Pro för registrering och användarprofil
 • Den WordPress Plugin Sprout Help Desk för integration med HelpScout
 • en liten självskriven Plugin för att förbättra integrationen med HelpScout och visa den inspelade tiden i kundprofilen

Sammantaget har skalningen fungerat mycket bra hittills – mitt team gör ett bra jobb och vi kompletterar varandra bra med våra olika färdigheter och erfarenheter. Och det är exakt vad som är nyckeln till skalning: Hitta personer du kan arbeta med och (kanske ännu viktigare) komplettera dina egna färdigheter. På så sätt skapar du ett mer kraftfullt team och förbättrar ditt företags färdigheter.

Var står affärerna idag?

Jag lägger ärligt och öppet fram siffrorna. Sedan juni 2016 har jag dock försummat tillväxten av HootProof, producerat knappt något innehåll och inte följt några andra marknadsföringsstrategier. Som ett resultat växer supporttjänsten långsamt genom rekommendationer och den nuvarande online-närvaron. Jag är övertygad om att det kan växa mycket snabbare om jag lägger mer uppmärksamhet på sociala medier, nya bloggartiklar och riktad reklam.

Under de senaste 6 månaderna har WordPress -Stöd i genomsnitt ca 3000 € per månad (netto). En stor del av omsättningen jag spenderar på mitt team och ca 100 € per månad för ovanstående verktyg.

Så vad gör en framgångsrik WordPress Business?

Marknaden runt WordPress är enormt, men alltmer konkurrenskraftigt, nu också i tysktalande länder. Tyvärr är halvkännedomen också utbredd och många frilansare erbjuder fortfarande sina tjänster till dumpade priser. Dessutom har WordPress landskapet runt omkring utvecklas snabbt – vidareutbildning och kontinuerligt, intensivt arbete med WordPress är nödvändiga.

Enligt min mening ligger möjligheten här i att hitta en väldefinierad nisch och bli en oslagbar expert. Vad sägs om till exempel en produktiserad tjänst för WooCommerce Installationen. Eftersom WooCommerce är ett omfattande ämne med många fallgropar och möjligheter. Med en mängd erfarenhet och djup kunskap kan du skapa mycket värde för en villig målgrupp.

Dessutom skulle jag alltid fokusera på kvalitet istället för pris. Vår timpris är medvetet satt högt, eftersom vi vill ha kunder som vill ha sina WordPress projekt professionellt och värdesätter vårt arbete.

Sammanfattningsvis innebär detta:

 • Kvalitet kommer först – Jag tror inte att det är en bra strategi på denna marknad (faktiskt på någon digital marknad) att skilja mellan priser.
 • Professionalism - tydlig, målinriktad kommunikation med dina kunder, professionella arbetsmetoder med hög kvalitetsstandarder.
 • Du måste hålla dig uppdaterad i denna snabbt föränderliga värld. Detta sker nästan automatiskt om du kontinuerligt WordPress Arbete.

Slutsats: A WordPress verksamheten kan startas mycket snabbt och med liten ansträngning. Men skalning är till sin natur en mycket svårare fråga. Kvalitetsstandarder och teamorganisation måste beaktas.

Du har frågor om din egen WordPress -Affärer? Vi ser fram emot dina kommentarer!

Kommentarer om den här artikeln

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.