matthias höll intervju raidboxes

9 frågor till vår nya utvecklingschef Matthias Held

Vår Senior Dev Matthias har varit vår nya utvecklingschef (HoD) sedan april. Men vad gör du egentligen som hod? Och vilka planer har Matthias för Raidboxes Produktutveckling och vårt tekniska team? Han har besvarat dessa och andra frågor åt dig.

Hur länge har du varit med Raidboxes och vad har varit din tidigare funktion?

Jag har varit här sedan juli 2017 och jag var anställd som Senior Full-Stack Developer.

Förresten ledde jag stödet på andra nivån under lång tid och tog aktivt hand om den glada hanteringen, det vill säga lasertaggen och mer.

Du är nu utvecklingschef & Produktchef – Vad ligger bakom dessa roller?

Som utvecklingschef leder jag den tekniska utvecklingen av vår produkt och fattar grundläggande tekniska beslut tillsammans med ledningen. Jag ger svar på frågorna: Vart går resan och hur kommer vi dit?

Som produktchef tillför jag tydlig struktur och bättre projektledning till produktutveckling över avdelningar. Här ger jag svar på frågorna: Var är vi och när är vi där?

Så du gillar att använda metaforer?

Jag älskar jämförelser och symboler. Jag försöker alltid göra strukturer tydliga för alla på enklast möjliga sätt. Detta hjälper mig också enormt att föra laget till samma nivå av förståelse. Kommunikationsunderskott är ofta en mycket hög stress- och planeringsfaktor. Om du kan eliminera detta genom att minska ämnen till en samhällsstruktur som alla förstår, hjälper det oerhört.

matthias held raidboxes utvecklingschef

Vad talar för dig för att tillsätta båda tjänsterna?

Jag är en förespråkare för att i ett företag som släpper en rent teknisk produkt bör någon med kunskap om produktens interna tekniska processer ansvara för planeringen av funktionerna och för utvecklingen.

Det faktum att en enda person har kombinationen av dessa roller hjälper oerhört i utvecklingen av projekten och minimerar också ansträngningen i projektplaneringen. Det är inte nödvändigt att först överföra information mellan teknik, projektledare och ledning för att klargöra processer. I stället kan du planera och implementera direkt från tekniken och sedan bara rapportera.

I framtiden kommer rapporteringen också att automatiseras, eftersom framsteg kommer att ingå direkt i en digital resultattavla och varje gruppmedlem kan se utvecklingen av ett projekt när som helst. På så sätt kan sprintar/projekt planeras och genomföras mycket mer effektivt.

Frågade dina föräldrar dig vad du egentligen gör för att försörja dig nu?

Ehm, så den enda frågan jag ofta hör är något som, "Du, jag har problem med min bärbara dator, kan du hjälpa mig?"

Kommer du alltid till kontoret i kostym nu?

Kläder betyder ingenting förrän någon bor i dem. Jag tror inte kläder gör människor. Om jag inte ständigt behöver oroa mig för hur jag ser ut för att påverka andra kan jag ta mig tid för viktiga saker. Det stöd och självförtroende som hela teamet ger mig visar mig att ingen uppmärksammar alla hål i mina byxor. 😉

matthias held produktchef raidboxes

Vilket projekt kommer du att ta itu med först? Eller finns det nya saker du kan göra på Raidboxes Införandet?

Att "återinföra" skulle kanske vara för mycket att säga. Snarare optimerar jag befintliga processer och sätter nya riktningar. Till exempel aktiverar jag befintliga potentialer genom bättre projektledning. Jag vill bland annat ge det tekniska teamet möjlighet att utveckla individuella färdigheter ännu bättre och samtidigt ta bort trycket från utvecklingen. Och allt detta utan att minska hastigheten.

Jag vill också minska inaktivitetstiderna, där du måste vänta på andra teammedlemmar innan du kan fortsätta arbeta med din egen uppgift, till ett absolut minimum. Genom ett agilt men samtidigt exakt projekt- och eventhantering skräddarsytt för oss kan vi förbättra utgivningstiderna. Och detta utan att förlora den flexibilitet som holokratin erbjuder oss.

Dessutom kommer vi att kunna utvecklas bort från en "hauruck start-up mentalitet" till ett strömlinjeformat företag inom en snar framtid. Detta skonar inte bara nerverna, utan undviker också bortkastad arbetstid och felkommunikation. Lagets "mentala hälsa"-faktor, som är mycket viktig för mig, förbättras också.

Och externt, vilka nya funktioner som kan tillämpas på Raidboxes Nöjda kunder i framtiden?

Jag är inte typen som lovar tekniska funktioner vid vissa tillfällen, och jag håller också en låg profil när det gäller våra planer. Det jag dock skulle vilja diskutera är det nuvarande läget: Under första delen av 2019 fokuserade vi på att ta itu med saker från vårt feedbackforum – det vill säga direkt implementering av användarnas önskemål.

Under detta har vi nyligen öppnat brevlådor samt flera optimeringar av vår instrumentpanel (listvy, domänhantering, BOXinställningar, etc.), som vi har gjort baserat på användarfeedback. Det finns nu två stora och mycket önskade funktioner som vi för närvarande arbetar med.

Då kommer utvecklingsprocessen inledningsvis att fokusera på privilegierade användare. Jag skulle vilja ha det på Raidboxes göra det mer inhemskt för konsolnarkomaner och arbetsflödesnördar.

Vad gör du när du inte är på kontoret framför din (4!) Skärmar som sitter?

Sitter hemma framför mina 4 skärmar 😉 jag är ganska aktiv i olika hackerspaces och WordPress-samhället samt mina privata projekt.

För mig är skärmlösa aktiviteter främst sport och musik. Jag tränar dagligen för extrema körningar, wakeboarding och kitesurfing så ofta som möjligt. Det är där jag kan stänga av bäst. Och detta motiverar också min höga matkonsumtion.

Tyckte du om artikeln?

Med din recension hjälper du oss att förbättra vårt innehåll ytterligare.

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.