RAIDBOXES blir större. Nytt i laget: Michael Firnkes

Leefke Krönke Senast uppdaterad 07/07/2021
4 Min.
Michael Firnkes Presentation intervju
Senast uppdaterad 07/07/2021

WordPress , WooCommerce och innehållsmarknadsföring - det här är styrkorna med Michael Firnkes , som nu är RAIDBOXES Team. Så du kan se fram emot nya artiklar, e-böcker och professionella tips från honom. Så att du vet exakt vem som ligger bakom det nya innehållet ställde vi några frågor till Michael.

Hur är det med dig också? WordPress Kommer?

Ursprungligen publicerad som Blogger. Jag var tvungen att slå upp först: 2007 öppnade jag min första blogg (Gud, jag börjar bli gammal)), bredvid mitt faktiska jobb. Det hela var framgångsrikt ganska snabbt, och jag skapade mina egna bloggar. På den tiden var det lätt att leva vidare. På sin mesta fick du motvind från samhället, som i min första WordCamp-session om ämnet "Tjäna pengar med bloggar". Den gamla goda blogosfären..

Idag är det precis tvärtom, där intäktsgenereringsämnen är bland de mest besökta. Många saker i den privata blogosfären är nu helt klart för optimerade och för vinstorienterade för mig. Enligt typen "Bli snabbt rik utan ansträngning" – *gäspning*. Professionellt hjälpte det mig. Jag har all min kunskap om online- och innehållsmarknadsföring genom bloggning.

Som datavetare "halkade" jag snabbt in i WP-scenen samtidigt. Bland annat var jag med och organiserade WP Camps i Berlin (Vi fick inte ringa WordCamp). Detta följdes av arbetstillfällen för WordPress Och WooCommerce Viruset hade smittat mig.

Vad leder dig till RAIDBOXES Och vad ska du göra som ett team?

Efter fem års professionell bloggning för ett företag ville jag ha ett perspektivskifte. Det var tydligt: det borde få ny energi i WordPress Och WooCommerce Bve. RAIDBOXES Jag har redan uppfattat ordläger som ett spännande företag.

Förutom min anställning ger jag även seminarier om blogg- och innehållsmarknadsföring, främst för större företag. Det står om och om igen: "Vi skulle vilja WordPress men IT förbjuder oss". Bra och säker hosting är den grundläggande förutsättningen för WordPress även i pro-miljön. Jag gillar uppdraget att RAIDBOXES , här för att arbeta för frilansare, byråer och nystartade företag. När jag hörde att teamet letade efter innehållsstöd blev jag omedelbart intresserad.

Tillsammans med Leefke tar jag hand om innehållsmarknadsföringen och bloggen, särskilt ämnet WooCommerce .

Vad är ditt första intryck?

Professionellt arbete, med ett klassteam. På min förra arbetsgivare hade jag arbetat enbart hemifrån och sällan sett mina kollegor. Jag gillar att jobba på distans. Speciellt när jag bloggar ger det mig den nödvändiga sinnesfriden. Men jag insåg att jag saknade samexistens. Även om jag inte kommer att vara i Münster ofta, som jag skriver igen hemifrån (nu Freiburg). Men mycket oftare än tidigare.

Tips: Michael känner till utmaningarna med distansarbete eller (tillfälligt) hemmakontor. Läs hans bidrag Distansarbete: Fördelar och nackdelar för anställda och företag.

Och nu arbetar jag i ett litet men fint marknadsföringsteam. Detta innebär att jag får teknisk feedback på mitt innehåll, kan räkna ut den så kallade innehållsstrategin tillsammans och sätta den på prov. Jag vet vilka fantastiska tjänster företag bloggar tillhandahåller. Men bara om de förlitar sig på mervärde och personlighet. På RAIDBOXES är redan fallet. Det var grundkravet och det viktigaste argumentet för min ansökan.

Vad ser du mest fram emot?

Förutom samarbetet med kollegerna: återgången till WordCamps, nu också till WCEU i Berlin. Det hade somnat med mig de senaste två åren. Det finns några som jag vill säga "Hej" 🙂 och som jag har min kunskap och kontakter mot WooCommerce kan fördjupas. Jag hoppas fortfarande att någon gång i D/A/CH kommer ett litet samhälle att bildas, som i WordPress . WooCommerce användare "kryssar" annorlunda. Jag kanske kan bidra till det.

Annars ser jag fram emot att skriva böcker igen. På den tiden var "Blog Boosting" också mitt inträde i bloggervärlden. Jag kan inte längre komma till riktiga förlagsböcker i tid, men med RAIDBOXES Jag ska designa den ena eller den andra e-boken.

Som ( WordPress )Ämnen är av intresse för dig mest just nu?

På min privata blogg diskuterade jag först Gutenberg Förbannad, idag älskar jag det. Samarbete inom bloggning har länge varit en dröm för nätverksförfattare. Jag är nyfiken på vart resan är på väg.

När det gäller värdskap WordPress & WooCommerce Jag har ännu inte släppt in mig själv. Jag har en hälsosam grundläggande kunskap, men mina bloggar var med olika lågkostnadsvärdar – på grund av brist på alternativ på den tiden. Jag vet dock hur mycket bättre du kan göra med stöd, som med RAIDBOXES 😉

Och jag tittar på användarna av WooCommerce Professionalisera. Dagarna är över när systemet bara var lämpligt för små butiker. WordPress som grund och "Blog-CMS" är perfekt. Eftersom varje onlinebutik – som alla portaler alls – behöver mycket bra innehåll för att kunna hålla jämna steg med Amazon & Co. även i viss utsträckning. Här bloggade jag om det.

Detta innebär: Jag ser fram emot webbshoppar som inte längre erbjuder något annat än oberättande produktbeskrivningar och fruktansvärd användbarhet. De första har redan förstått detta spel. I detta avseende är bloggning och onlineförsäljning en perfekt kombination.

Vad gör du om du inte bloggar?

Jag tar hand om min lilla familj, reser i vingårdarna i Kaiserstuhl eller tar en online-paus medan jag mediterar och yoga. Så precis tvärtom. Det hjälper mig att "komma ner". Och att sluta tänka 24/7 i online. Under tiden stänger jag medvetet av datorn. Sedan dess har jag varit mycket mer strukturerad, och jag har mer glädje i att skriva.

Efter en lång paus bloggar jag också privat igen, om änoregelbundet. Jag kan fullfölja min passion professionellt och privat, det är det trevliga med att blogga och blogga WordPress 🙂

Kära Michael, tack så mycket för intervjun. Vi är mycket glada över din värdefulla input för innehållsmarknadsföring och är glada över att våra läsare snart kommer att ha mer innehåll om ämnet " WooCommerce " kommer att hitta. 😉

Som Content Marketing Lead håller Leefke ett vakande öga på vår tidningwp unboxed, nyhetsbrevet och kanalerna i sociala medier. Därför är hon alltid välinformerad om den senaste utvecklingen inom WP-communityt. Tyvärr finns hon sällan i Münster. Men Hamburg ska också vara ganska trevligt.

Liknande artiklar

Kommentarer om den här artikeln

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.