RAIDBOXES blir större. Nytt i laget: Michael Firnkes

4 Min.
Michael Firnkes Presentation intervju
Senast uppdaterad 21-02-2020

WordPress , WooCommerce och content marketing - det är styrkan i Michael Firnkes , som nu RAIDBOXES Team. Så du kan se fram emot nya artiklar, e-böcker och professionella tips från honom. Så att du vet vem som exakt ligger bakom det nya innehållet, frågade vi Michael några frågor.

Hur mår du också? WordPress Kommer?

Ursprungligen publicerad som Blogger. Jag var tvungen att slå upp först: Under 2007 öppnade jag min första blogg (Gud, jag börjar bli gammal)), bredvid mitt riktiga jobb. Det hela var framgångsrikt ganska snabbt, och jag satte upp mina egna bloggar. På den tiden var det lätt att leva vidare. På sin höjd fick du motvind från samhället, som i min första WordCamp session på temat "Tjäna pengar med bloggar". Den gamla goda bloggvärlden..

Idag är det precis tvärtom, där monetarisering ämnen är bland de mest besökta. Många saker i den privata bloggvärlden är nu klart alltför optimerad och alltför vinstinriktad för mig. Enligt typen "Snabbt bli rik utan ansträngning" - * gäspning *. Professionellt, naturligtvis, det hjälpte mig. Jag har all min kunskap om online och innehåll marknadsföring genom bloggar.

Som datavetare, jag snabbt "halkade" in i WP scenen på samma gång. Bland annat var jag med och organiserade WP Camps i Berlin (Vi fick inte ringa WordCamp). Detta följdes av jobb för WordPress Och WooCommerce Viruset hade smittat mig.

Vad leder dig till RAIDBOXES och vad ska du göra som ett lag?

Efter fem år av professionell blogga för ett företag, ville jag ha en förändring av perspektiv. Det stod klart: det bör WordPress Och WooCommerce Bve. RAIDBOXES Jag har redan uppfattat ordläger som ett spännande företag.

Förutom min anställning ger jag även seminarier om blogg- och innehållsmarknadsföring, främst för större företag. Det står om och om igen: "Vi skulle vilja WordPress men IT förbjuder oss". Bra och säkert hosting är den grundläggande förutsättningen för WordPress även i pro-miljön. Jag gillar uppdraget att RAIDBOXES , här för att arbeta för frilansare, byråer och nystartade företag. När jag hörde att teamet letade efter innehållsstöd var jag omedelbart intresserad.

Tillsammans med Leefke tar jag hand om innehållet marknadsföring och bloggen, särskilt ämnet WooCommerce .

Vilket är ditt första intryck?

Professionellt arbete, med ett klassteam. På min förra arbetsgivare hade jag arbetat enbart hemifrån och sällan såg mina kollegor. Jag gillar att jobba på distans. Speciellt när blogga det ger mig den nödvändiga sinnesfrid. Men jag insåg att jag saknade samexistens. Även om jag inte kommer att vara i Münster ofta, som jag skriver igen hemifrån (nu Freiburg). Men mycket oftare än tidigare.

Tips: Michael känner till utmaningarna med distansarbete eller det (tillfälliga) hemmakontoret. Läs hans bidrag Arbeta på distans: Fördelar och nackdelar för anställda och företag.

Och jag arbetar nu i ett litet men fint marknadsföringsteam. Detta innebär att jag får teknisk feedback på mitt innehåll, kan räkna ut den så kallade innehållsstrategin tillsammans och sätta den på prov. Jag vet vad bra tjänster företag bloggar ger. Men bara om de förlitar sig på mervärde och personlighet. På RAIDBOXES redan är fallet. Det var det grundläggande kravet och det viktigaste argumentet för min ansökan.

Vad ser du mest fram emot?

Förutom samarbetet med kollegorna: återkomsten till WordCamps, nu också till WCEU i Berlin. Det hade somnat med mig de senaste två åren. Det finns några som jag vill säga "Hej" 🙂 och att jag har min kunskap och kontakter mot WooCommerce kan fördjupas. Jag hoppas fortfarande att någon gång i D/ A/CH kommer ett litet samhälle att bildas, som i WordPress . WooCommerce användare "kryssa" annorlunda. Låt oss se, kanske jag kan bidra till det.

Annars ser jag fram emot att skriva böcker igen. På den tiden var "Blog Boosting" också mitt inträde i blogger världen. Jag kan inte längre komma till riktiga förlagsböcker i tid, men med RAIDBOXES Jag kommer att designa den ena eller den andra e-boken.

Vilket ( WordPress ) Ämnen är av intresse för dig mest just nu?

På min privata blogg diskuterade jag först Gutenberg förbannad, idag kära Jag gör det. Samarbete i bloggandet har länge varit en dröm för nätverksanslutna författare. Jag är nyfiken på vart resan är på väg.

När det gäller hosting WordPress & WooCommerce Jag har ännu inte släppt in mig själv. Jag har en hälsosam grundläggande kunskaper, men mina bloggar var med olika billiga värdar - på grund av brist på alternativ på den tiden. Men jag vet hur mycket bättre du kan göra med stöd, som med RAIDBOXES 😉

Och jag tittar på användarna av WooCommerce Professionalisera. Dagarna är över när systemet endast var lämpligt för små butiker. WordPress som grund och "Blog-CMS" är perfekt. Eftersom varje webbutik - som alla portaler alls - behöver mycket bra innehåll för att kunna hänga med Amazon & Co även i viss utsträckning. Här bloggade jag om det.

Detta innebär: Jag ser fram emot webbutiker som inte längre erbjuder något annat än outtröttliga produktbeskrivningar och hemsk användbarhet. De första har redan förstått detta spel. I detta avseende, blogga och online-försäljning är en perfekt kombination.

Vad gör du om du inte blogg?

Jag tar hand om min lilla familj, reser i vingårdarna i Kaiserstuhl, eller tar en online paus medan mediterar och yoga. Så precis tvärtom. Det hjälper mig att "komma ner". Och att sluta tänka 24 / 7 på nätet. Under tiden stänger jag medvetet av datorn. Sedan dess har jag varit mycket mer strukturerad, och jag har mer glädje i att skriva.

Efter en lång paus Jag blogg också privat igen, om än oregelbundet. Jag kan fortsätta min passion professionellt och privat, det är det fina med att blogga och blogga WordPress 🙂

Kära Michael, tack så mycket för intervjun. Vi är mycket glada över din värdefulla input för innehåll marknadsföring och är glada att våra läsare snart kommer att få mer innehåll i ämnet " WooCommerce " kommer att hitta. 😉

Liknande artiklar

Kommentarer om den här artikeln

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är * Markerade.