Michael Firnkes Presentation intervju

Raidboxes blir större. Nytt för teamet: Michael Firnkes

WordPress, WooCommerce och innehållsmarknadsföring – det här är styrkorna hos Michael Firnkes, som nu är Raidboxesteam. Så du kan se fram emot nya artiklar, e-böcker och professionella tips från honom. Så att du vet exakt vem som ligger bakom det nya innehållet ställde vi några frågor till Michael.

Hur kom du in på WordPress?

Ursprungligen enbart som bloggare. Jag var först tvungen att titta: 2007 öppnade jag min första blogg (Gud, jag börjar bli gammal)), bredvid mitt faktiska jobb. Det hela lyckades ganska snabbt, och jag startade mina egna bloggar. På den tiden var det fortfarande lätt att försörja sig på det. Som mest fick du motvind från samhället, som i min första WordCamp-session om ämnet "Tjäna pengar med bloggar". Den gamla goda blogosfären.

Idag är det precis tvärtom, där monetariseringsämnen är bland de mest besökta. Mycket av den privata blogosfären är nu helt klart för optimerad och för vinstorienterad för mig. Enligt typen "Bli rik snabbt utan ansträngning" - *gäsp*. Professionellt, naturligtvis, hjälpte det mig. Jag får all min kunskap om online- och innehållsmarknadsföring genom bloggning.

Som datavetare "halkade" jag snabbt in i WP-scenen samtidigt. Bland annat var jag med och organiserade WP Camps i Berlin (vi fick inte kalla det WordCamp). Detta följdes av jobb för WordPress och WooCommerceViruset hade smittat mig.

Vad leder dig till Raidboxes och vad ska du göra i laget?

Efter fem års professionell bloggning för ett företag ville jag ha ett perspektivskifte. En sak var klar: Det borde vara tillbaka i miljön för WordPress och WooCommerce vara. Raidboxes Jag har redan uppfattat det som ett spännande företag på WordCamps.

Förutom min anställning håller jag även seminarier om blogg- och innehållsmarknadsföring, främst för större företag. Om och om igen står det: "Vi skulle vilja ta WordPress, men IT förbjuder oss". Bra och säker hosting är den grundläggande förutsättningen för att WordPress ska råda i pro-miljön. Jag gillar uppdraget att Raidboxes, förespråkare för frilansare, byråer och nystartade företag. När jag hörde att teamet letade efter innehållsstöd blev jag omedelbart intresserad.

Tillsammans med Leefke tar jag hand om innehållsmarknadsföring och bloggen, särskilt ämnet WooCommerce.

Vad är ditt första intryck?

Professionellt arbete, med ett bra team. Vid min förra arbetsgivare hade jag arbetat enbart hemifrån och sällan sett mina kollegor. Jag tycker verkligen om att arbeta på distans. Särskilt när jag bloggar ger det mig den nödvändiga freden. Men jag märkte att jag saknar samhörigheten. Även om jag inte kommer att vara i Münster ofta, som jag skriver hemifrån (nu Freiburg) igen. Men mycket oftare än tidigare.

Tips: Michael känner till utmaningarna med att arbeta på distans eller (tillfälligt) arbeta hemifrån. Läs hans artikel Arbeta på distans: Fördelar och nackdelar för anställda och företag.

Och jag arbetar nu i ett litet men bra marknadsföringsteam. Det innebär att jag får professionell feedback på mitt innehåll, kan utveckla den så kallade innehållsstrategin tillsammans och sätta den på prov. Jag vet vilka fantastiska tjänster företagsbloggar tillhandahåller. Men bara om de fokuserar på mervärde och personlighet. Vid Raidboxes Så är redan fallet. Det var grundkravet och det viktigaste argumentet för min ansökan.

Vad ser du mest fram emot?

Förutom samarbetet med kollegorna: Återkomsten till WordCamps, nu också till WCEU i Berlin. Det hade somnat med mig de senaste två åren. Det finns några som jag vill 🙂 säga "hej" och att jag har mina kunskaper och kontakter i riktning mot WooCommerce kan fördjupas. Jag hoppas fortfarande att ett litet samhälle kommer att bildas i D / A / CH någon gång, som med WordPress. WooCommerceanvändare , dock "tick" annorlunda. Jag kanske kan bidra.

Annars ser jag fram emot att skriva böcker igen. Det var också mitt inträde i bloggervärlden med "Blog Boosting". Jag kan inte komma åt riktiga förlagsböcker i tid, men på Raidboxes Jag kommer att designa den ena eller den andra e-boken.

Vilka (WordPress) ämnen är du för närvarande mest intresserad av?

På min privata blogg pratade jag först om Gutenberg Förbannad, idag älskar jag det. Samarbete inom bloggning har länge varit en dröm för nätverksförfattare. Jag är nyfiken på att se vart resan är på väg.

I temat värd för WordPress & WooCommerce Jag måste fortfarande sniffa på mig själv. Jag har en hälsosam grundläggande kunskap, men mina bloggar var med olika billiga värdar – Brist på alternativ vid den tiden. Men jag vet hur mycket bättre du kan göra det med stöd, som med Raidboxes 😉

Och jag observerar hur användarna av WooCommerce professionalisera. Borta är de dagar då systemet bara var lämpligt för små butiker. WordPress som grund och "blogg CMS" är perfekt. Eftersom varje onlinebutik - som alla portaler i allmänhet - behöver mycket bra innehåll för att kunna hålla jämna steg med Amazon & Co. även i viss utsträckning. Jag har bloggat om det här.

Det betyder: Jag ser fram emot webbshoppar som äntligen inte längre bara erbjuder meningslösa produktbeskrivningar och fruktansvärd användbarhet. Den första har redan förstått det här spelet. I detta avseende är bloggning och försäljning online en perfekt kombination.

Vad gör du när du inte bloggar?

Jag tar hand om min lilla familj, reser i vingårdarna i Kaiserstuhl eller tar en paus online från meditation och yoga. Så precis tvärtom. Detta hjälper mig att "komma ner". Och att sluta tänka 24/7 på nätet. Under tiden stänger jag medvetet av datorn. Sedan dess har jag varit mycket mer strukturerad och har mer glädje i att skriva igen.

Efter en lång paus bloggar jag också privat igen, om än oregelbundet. Jag kan fullfölja min passion professionellt och privat, det är skönheten i bloggning och WordPress 🙂

Kära Michael, tack så mycket för intervjun. Vi är mycket glada över din värdefulla input för innehållsmarknadsföring och ser fram emot att se mer innehåll om ämnet "WooCommerce" kommer att hittas. 😉

Tyckte du om artikeln?

Med din recension hjälper du oss att förbättra vårt innehåll ytterligare.

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.