Ny på Raidboxes: CTO Thomas Goik

Ny på Raidboxes: CTO Thomas Goik

Vi lever Managed WordPress Hosting 100 procent. Dashboard på Raidboxes ska även i framtiden vara nummer 1 - det är bland annat vår Chief Technical Officer (CTO) Thomas Goik som ser till att detta sker. Läs mer om hans mångsidiga arbete och om vårt team.

Produktutveckling av Raidboxes

Thomas, du är ny ombord som CTO. Vad exakt innebär det här jobbet? Och hur ser ditt dagliga arbete ut?

Ja, det stämmer, jag är ny på Raidboxes, tidigare hade två av våra anställda tagit över denna uppgift på interimsbasis. Min uppgift är relativt omfattande, så jag har också delat upp den i flera milstolpar.

Först och främst måste jag som teknikansvarig lära känna personalen. Så min första milstolpe var att ta hand om laget. Det andra steget i min roll är att föra oss framåt tekniskt, och det är mitt fokus just nu.

Min arbetsdag består mestadels av möten, å ena sidan med mina kollegor i det tekniska teamet, men också med intressenter och ansvariga från de andra cirklarna. Jag brukar arbeta igenom de olika punkterna i en tvåveckorsrytm, så innehållet och uppgifterna är olika i varje enskilt fall.

Raidboxes fortsätter att växa – var en del av det

Vill du hjälpa till att förverkliga den bästa WordPress-värd över hela världen? Bli då en del av vårt team nu. Du hittar lediga tjänster på vår jobbsida – på plats i Münster och på distans på hemmakontoret. Läs allt om de många fördelar du har som anställd på Raidboxes hast.

Uppgifterna inom produktutvecklingen är mycket varierande. Vilka projekt prioriterar du och varför?

Uppgifterna är verkligen varierande och ganska komplexa, och vi vill fortsätta att vara ledande när det gäller snabbhet och tillförlitlighet. Jag har dock märkt att vi har tappat fokus lite grann. Därför är min högsta prioritet att skapa mer struktur och därmed mer produktansvar i grupperna.

Detta gör att vi kan fokusera mer på utveckling. Vi arbetar för närvarande med att förnya våra gränssnitt för att kunna erbjuda ännu fler funktioner.

Ett mångsidigt och engagerat team

Vad är ditt första intryck av Raidboxes och från ditt team?

Jag skulle inte säga att det är mitt lag, utan snarare "från laget". Mitt första intryck är att vi fortfarande kan göra stor skillnad. Både som Raidboxesteam samt i själva utvecklingen. Våra medarbetare är alla på resande fot med mycket driv, jag tror att vi bara måste kanalisera uppgifterna lite mer.

Trots detta kände jag mig genast mycket bekväm med mina kollegor - jag hade lite respekt för en sådan "ganska tysk grupp", eftersom jag genom åren alltid har arbetat med många, många människor med andra kulturella bakgrunder.

Du har stor erfarenhet av hantering av programvaruteknik. Varje arbetsmiljö har sina egna utmaningar. Vilka ser du på Raidboxes? Och hur närmar du dig dem?

Faktum är att jag har arbetat med en mängd olika teamstrukturer. Och varje lag hade sin egen dynamik och utmaningar. Vid Raidboxes Jag anser att uppgiften först och främst är att omdefiniera fokus. Vi tacklade många saker och förlorade ibland ur sikte att slutföra dem.

Därför har den interna känslan "spridit sig" att vi inte gör framsteg på vissa punkter. Som jag sa tidigare är det första steget att strukturera teamen kring produktområden och ge dem ett tydligt uppdrag. Men vi anpassar också våra arbetssätt. Till exempel genom att skapa fler återkopplingsslingor för att kunna agera snabbare. Snabb och smidig utveckling är det som kommer att föra oss framåt.

Fokus för framtiden

Hur lyckades du få en översikt över Raidboxes för att få?

Ha, jag vet inte om jag verkligen redan har 🙂 en så bra översikt Men jag har försökt att Raidboxes först att lära känna från utsidan, för att nu arbeta igenom vad som har setts från insidan. För mig är det alltid viktigt att prata med alla medarbetare – och inte bara stanna kvar på den tekniska avdelningen. Jag tror att det hjälpte mig att få en lite mer färgstark bild.

Finns det några nya saker du kan göra på Raidboxes Vill du presentera?

Ja, absolut, jag tror att processer kan ge bra tjänster. Särskilt i en start-up, där fokus kan och måste förändras snabbt, kan processer kanalisera vissa åtgärder. Under de senaste åren har jag haft ganska goda erfarenheter av OKR (Mål och viktiga resultat ). Jag tror att Raidboxes kan säkert uppnå något med denna typ av fokus.

I utvecklingen kommer vi att fokusera mer på våra kunder. Vi tar hand om deras behov och förverkligar det hela snabbare genom enklare utvecklingsprocesser.

Varför valde du WordPress som arbetsgivare?

Det finns några skäl som fick mig att Raidboxes komma. Jag letade efter ett företag som ser fair play inte bara som en galjonsfigur och som också vill ta itu med saker på ett hållbart sätt.

WordPress Webbhotell har inte varit ett ämne för mig hittills, men i mina funktioner har jag alltid haft att göra med serverhosting. Därför är WordPress hosting inget okänt ämne för mig. Under de senaste åren har jag dock alltid fastnat för leverantörer som AWS eller GCP. Jag antar att jag också saknade den känsla och det inflytande som en oberoende webbhotellleverantör hade.

Raidboxes fortsätter att växa

Vi söker regelbundet nya medarbetare. Vilka råd ger du potentiellt intresserade personer? Varför skulle de gälla för oss?

Vi är särskilt intressanta för personer som söker nya vägar - både i WordPress -miljön och inom hosting. Som redan nämnts vill vi hålla oss i toppen. Och naturligtvis söker vi människor som gillar att röka med mental ansträngning, för att uttrycka det rakt ut. Framför allt är det viktigt för oss att de sökande har drivkraft, dvs. incitament.

Du bor och arbetar från Spanien. Raidboxes Fjärrkontrollen är mycket välplacerade. Men hur lyckas du hålla dig nära laget?

Ja, exakt Raidboxes är – enligt min mening – en pionjär med sin avlägsna strategi . Människor söks inte bara nationellt, vi vill också positionera oss internationellt. Och med mitt huvudkontor i Spanien passar jag in mycket bra.

För det första var det viktigt för mig att alla får en känsla av att man också kan skapa goda kontakter via videokonferenser. Jag har haft många distansanställda under de senaste åren. Och naturligtvis kunde jag få erfarenhet av hur något sådant här fungerar.

Själv tycker jag om att arbeta med 1:1-arrangemang. Det här formuläret betyder mycket för mig personligen. Eftersom jag kan hämta varje person individuellt. Men jag tror också att det är viktigt att ha ett öppet öra för personalen och att lyssna.

Vad gör du för att kompensera för ditt krävande jobb? Hur blir du "nere" på kvällen?

Jag har alltid varit en lagmänniska och hade spelat 7-mannafotboll fram till Corona. Dessa typer av lagsporter har dock skurits ner mycket av Corona. Min fru hade skrivit in oss på gymmet och sedan boxning för att få ett saldo.

Boxning är en sport som jag aldrig har haft på min lista. Men eftersom jag har gjort det mer intensivt tycker jag att det är synd att jag inte provade det tidigare. Tack vare min tränare (Carlos Ramos, EU-mästare) har jag hittat den mentala och fysiska balansen för att arbeta.

Dina frågor om att arbeta på Raidboxes

Vilka frågor har du om oss och vårt team? Vi ser fram emot er kommentar. Du är intresserad av aktuella ämnen kring WordPress och WooCommerce? Följ sedan Raidboxes på Twitter, Facebook,LinkedIneller via vårt nyhetsbrev.

Tyckte du om artikeln?

Med din recension hjälper du oss att förbättra vårt innehåll ytterligare.

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.