Ny på RAIDBOXES: CTO Thomas Goik

5 Min.
Thomas Goik RAIDBOXES

Vi lever Managed WordPress Hosting till 100 procent. Instrumentpanelen på RAIDBOXES ska förbli nummer 1 i framtiden - det är bland annat vår Chief Technical Officer (CTO) Thomas Goik som ser till att detta sker. Läs mer om hans mångsidiga arbete och om vårt team.

Produktutvecklingen av RAIDBOXES

Thomas, du är ny ombord som CTO. Vad exakt innebär det här jobbet? Och hur ser ditt dagliga arbete ut?

Ja, jag är ny på RAIDBOXES, tidigare har två av våra anställda tagit över denna uppgift på tillfällig basis. Min uppgift är relativt omfattande, och därför har jag delat upp den i flera delmål.

Först och främst måste jag som teknikansvarig lära känna personalen. Så min första milstolpe var att ta hand om laget. Det andra steget i min roll är att föra oss framåt tekniskt, och det är mitt fokus just nu.

Min arbetsdag består mestadels av möten, å ena sidan med mina kollegor i det tekniska teamet, men också med intressenter och ansvariga från de andra cirklarna. Jag brukar arbeta igenom de olika punkterna i en tvåveckorsrytm, så innehållet och uppgifterna är olika i varje enskilt fall.

RAIDBOXES fortsätter att växa , vara en del av

Vill du hjälpa till att förverkliga det bästa WordPress -hotellet i världen? Då kan du bli en del av vårt team nu. Du hittar lediga tjänster på vår jobbsida - på plats i Münster och på distans på hemkontoret. Läs allt om de många fördelar som du har som anställd på RAIDBOXES .

Uppgifterna inom produktutvecklingen är mycket varierande. Vilka projekt prioriterar du och varför?

Uppgifterna är verkligen varierande och ganska komplexa, och vi vill fortsätta att vara ledande när det gäller snabbhet och tillförlitlighet. Jag har dock märkt att vi har tappat fokus lite grann. Därför är min högsta prioritet att skapa mer struktur och därmed mer produktansvar i grupperna.

Detta gör att vi kan fokusera mer på utveckling. Vi arbetar för närvarande med att förnya våra gränssnitt för att kunna erbjuda ännu fler funktioner.

Ett mångsidigt och engagerat team

Vad är ditt första intryck av RAIDBOXES och ditt team?

Jag skulle inte säga att det är mitt lag, utan snarare "av laget". Mitt första intryck är att vi fortfarande kan röra oss mycket. Både som ett RAIDBOXES-team och i själva utvecklingen. Alla våra anställda har en stor drivkraft, jag tror bara att vi behöver kanalisera uppgifterna lite mer.

Trots detta kände jag mig genast mycket bekväm med mina kollegor - jag hade lite respekt för en sådan "ganska tysk grupp", eftersom jag genom åren alltid har arbetat med många, många människor med andra kulturella bakgrunder.

Du har stor erfarenhet av att leda mjukvaruutveckling. Varje arbetsmiljö har sina egna utmaningar. Vad ser du på RAIDBOXES? Och hur tar du itu med dem?

Jag har faktiskt arbetat med många olika gruppstrukturer. Varje grupp hade sin egen dynamik och sina egna utmaningar. På RAIDBOXES tror jag att uppgiften först och främst är att omdefiniera fokus. Vi påbörjade många saker och tappade sedan ibland bort dem från att slutföra dem.

Därför har den interna känslan "spridit sig" att vi inte gör framsteg på vissa punkter. Som jag sa tidigare är det första steget att strukturera teamen kring produktområden och ge dem ett tydligt uppdrag. Men vi anpassar också våra arbetssätt. Till exempel genom att skapa fler återkopplingsslingor för att kunna agera snabbare. Snabb och smidig utveckling är det som kommer att föra oss framåt.

Fokus för framtiden

Hur lyckades du få en överblick över RAIDBOXES på kort tid?

Ha, jag vet inte om jag verkligen har en så bra överblick än 🙂 Jag har dock ansträngt mig för att lära känna RAIDBOXES utifrån först, för att nu kunna bearbeta det jag har sett inifrån. Det är alltid viktigt för mig att prata med all personal - och inte bara stanna på teknikavdelningen. Jag tror att det hjälpte mig att få en mer färgrik bild.

Finns det några nya saker som du vill införa på RAIDBOXES ?

Ja, absolut, jag tror att processer kan vara till nytta. Särskilt i ett nystartat företag, där fokus kan och måste ändras snabbt, kan processer kanalisera vissa åtgärder. Under de senaste åren har jag haft mycket goda erfarenheter av OKR (Objectives and Key Results). Jag tror att vi på RAIDBOXES kan uppnå något med denna typ av fokus.

I utvecklingen kommer vi att fokusera mer på våra kunder. Vi tar hand om deras behov och förverkligar det hela snabbare genom enklare utvecklingsprocesser.

Varför valde du WordPress som arbetsgivare?

Det finns några skäl som fick mig att gå till RAIDBOXES . Jag letade efter ett företag som inte bara ser fair play som en symbol utan som också vill göra saker och ting på ett hållbart sätt.

WordPress Webbhotell har inte varit ett ämne för mig hittills, men i mina funktioner har jag alltid haft att göra med serverhosting. Därför är WordPress hosting inget okänt ämne för mig. Under de senaste åren har jag dock alltid fastnat för leverantörer som AWS eller GCP. Jag antar att jag också saknade den känsla och det inflytande som en oberoende webbhotellleverantör hade.

RAIDBOXES fortsätter att växa

Vi söker regelbundet nya medarbetare. Vilka råd ger du potentiellt intresserade personer? Varför skulle de gälla för oss?

Vi är särskilt intressanta för personer som söker nya vägar - både i WordPress -miljön och inom hosting. Som redan nämnts vill vi hålla oss i toppen. Och naturligtvis söker vi människor som gillar att röka med mental ansträngning, för att uttrycka det rakt ut. Framför allt är det viktigt för oss att de sökande har drivkraft, dvs. incitament.

Du bor och arbetar i Spanien. RAIDBOXES Remote har ett mycket bra läge. Hur lyckas du ändå hålla kontakten med laget?

Ja, RAIDBOXES är - enligt min åsikt - en pionjär med sin distansstrategi. De söker inte bara folk på nationell nivå, utan vi vill också positionera oss internationellt. Och med mitt huvudkontor i Spanien passar jag väldigt bra in.

För det första var det viktigt för mig att alla får en känsla av att man också kan skapa goda kontakter via videokonferenser. Jag har haft många distansanställda under de senaste åren. Och naturligtvis kunde jag få erfarenhet av hur något sådant här fungerar.

Själv tycker jag om att arbeta med 1:1-arrangemang. Det här formuläret betyder mycket för mig personligen. Eftersom jag kan hämta varje person individuellt. Men jag tror också att det är viktigt att ha ett öppet öra för personalen och att lyssna.

Vad gör du för att balansera ditt krävande arbete? Hur "kommer du ner" på kvällen?

Jag har alltid varit en lagmänniska och hade spelat 7-mannafotboll fram till Corona. Dessa typer av lagsporter har dock skurits ner mycket av Corona. Min fru hade skrivit in oss på gymmet och sedan boxning för att få ett saldo.

Boxning är en sport som jag aldrig har haft på min lista. Men eftersom jag har gjort det mer intensivt tycker jag att det är synd att jag inte provade det tidigare. Tack vare min tränare (Carlos Ramos, EU-mästare) har jag hittat den mentala och fysiska balansen för att arbeta.

Dina frågor om att arbeta på RAIDBOXES

Vilka frågor har du om oss och vårt team? Vi ser fram emot dina kommentarer. Är du intresserad av aktuella ämnen om WordPress och WooCommerce? Följ sedan RAIDBOXES på Twitter och Facebook, LinkedIn eller via vårt nyhetsbrev.

Liknande artiklar

Kommentarer om den här artikeln

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.