Nytt på Raidboxes: UX-ingenjör Thomas

Nytt på Raidboxes: UX-ingenjör Thomas

Vår Dashboard är det centrala verktyget för att hantera våra kunders LÅDOR. Det är därför vi ständigt arbetar med att förbättra och optimera detta. Därför välkomnar vi Raidboxes den allra första UX-ingenjören i teamet som utvecklar nya funktioner för våra kunder. Läs mer om Thomas aktivitet i intervjun.

Hej Thomas, du är Raidboxes första UX-designern, vilka är dina uppgifter? 

Tyvärr måste jag rätta dig direkt, men oroa dig inte, det händer hela tiden.:sweat_smile: Jag är trots allt, UX-tekniker. Skillnaden mot UX Designer är att jag är en mjukvaruutvecklare som är intresserad av UX och att jag fokuserar på att Raidboxes Gränssnittet känns intuitivt, strukturerat och "bra" hela tiden, så att våra kunder kan slutföra sina uppgifter snabbt och enkelt.

UX-designers, å andra sidan, analyserar data om användningen av vårt gränssnitt och utformar de bästa lösningarna, som jag sedan implementerar efteråt.

Det finns mycket överlappning här, men den grundläggande skillnaden är att jag skriver kod som implementerar vad en UX-designer har tänkt ut.

Som UX Engineer vill du förbättra våra användares produkter. Hur ser du på den här uppgiften? 

Först och främst försöker jag få så mycket information som möjligt om en specifik funktion eller en del av vårt gränssnitt. Jag är särskilt uppmärksam på problem/utmaningar som våra användare står inför. När jag vet vad jag behöver lösa eller förbättra för vem i vilken situation, gör jag en hypotes och försöker använda Trådramar och prototyper att validera - helst med riktiga användare, men ibland måste min flickvän också tjäna. :ögon:

Baserat på vad vi har lärt oss här utvecklar vi sedan gränssnittet som erbjuder lösningen.
Och från och med då är vi beroende av användarna. Om de märker att en funktion inte löser deras problem bör de ge feedback så att vi kan utveckla bättre funktioner baserat på den.

Nytt på Raidboxes: UX-ingenjör Thomas
Wireframes av en hamburgermeny. Foto av Thomas Nohl/Privat

Hur upptäckte du ditt intresse för UX?

Jag har alltid varit intresserad av hur saker och ting fungerar och vad som händer i bakgrunden. Det spelar ingen roll om det är en telefon, en kassettspelare (ledsen, pappa) eller programvara. Det var så jag först kom på mjukvaruutveckling. Och medan jag konverterade de första designerna till fungerande webbplatser under min träning, ville jag också förstå principerna och mekanismerna bakom dem.

Varför valde du Raidboxes avgjord?

Raidboxes var spännande för mig eftersom företaget bidrar mot klimatförändringarna. Ytterligare Raidboxes i samarbete med affärspartners för det gemensamma bästa. Bonusen för mig: Jag kan skapa en digital produkt för de människor som brukade sitta bredvid mig i byråer eller digitala tjänsteleverantörer.

Vad gör du när du stänger den bärbara datorn?

Det beror på vad jag tycker om det. Antingen går jag till källaren och tinker med trä eller ett Arduino-projekt eller så öppnar jag den bärbara datorn igen och låter mig inspireras av Youtube-videor till nya projekt.

Avslutningsvis: antingen- eller

Vilken är din favoritmusik? 

Nu lyssnar jag nästan bara på podcasts. :ögon: Annars hör jag vad som passar mitt humör, från Slipknot till PeterLicht finns det mycket där.

Skrivbord: snyggt eller rörigt?

Rörig.

Tidig riser eller nattuggla?

Tidig stigare.

Kaffe eller te?

Kaffe.

Sport eller soffa?

Soffa

Arbeta på Raidboxes: Dina frågor

Vilka frågor om Raidboxes Gjorde du det? Använd gärna kommentarsfunktionen. Vill du bli informerad om nya artiklar från vår WordPress-tidning? Följ oss sedan på Twitter, Facebook eller via vårt nyhetsbrev.

Tyckte du om artikeln?

Med din recension hjälper du oss att förbättra vårt innehåll ytterligare.

Skriva en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *.