Nieuw bij RAIDBOXES: CTO Thomas Goik

5 Min.
Thomas Goik RAIDBOXES

Wij leven Managed WordPress hosting voor de volle 100 procent. Het dashboard van RAIDBOXES moet ook in de toekomst nummer 1 blijven – daar zorgt onder meer onze Chief Technical Officer (CTO) Thomas Goik voor. Kom meer te weten over zijn veelzijdige werk en over ons team.

De productontwikkeling van RAIDBOXES

Thomas, je bent de nieuwe CTO bij RAIDBOXES. Wat houdt deze baan precies in? En hoe ziet je dagelijkse werk eruit?

Ja dat klopt, ik ben nieuw bij RAIDBOXES, eerder hadden twee van onze medewerkers deze opdracht op interim-basis overgenomen. Mijn taak is vrij omvangrijk en daarom heb ik hem in verschillende "milestones" verdeeld.

Allereerst moet ik, als verantwoordelijke voor techniek, het personeel leren kennen. Daarom was mijn eerste mijlpaal om voor het team te zorgen. De tweede stap in mijn rol is om ons op technologisch gebied vooruit te helpen, en dat is momenteel mijn focus.

Mijn werkdag bestaat meestal uit vergaderingen, enerzijds met mijn collega's van het technische team, maar ook met de stakeholders en de verantwoordelijken van de andere circles. Meestal werk ik in een tweewekelijks ritme de verschillende punten af, zodat de inhoud en de taken telkens anders zijn.

RAIDBOXES blijft groeien – komt er bij

Wil jij helpen om de beste WordPress hosting wereldwijd te realiseren? Maak dan nu deel uit van ons team. Openstaande vacatures vind je op onze vacaturepagina. Je kunt op ons kantoor in Münster of remote thuis werken. Lees alles over de vele voordelen die jij als werknemer van RAIDBOXES krijgt.

De taken van onze productontwikkeling zijn zeer divers. Welke projecten hebben voor jou prioriteit en waarom?

De taken zijn inderdaad divers en vrij complex; wij willen toonaangevend blijven op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid. Maar ik heb gemerkt dat we de focus een beetje kwijt zijn. De hoogste prioriteit voor mij is dan ook om meer structuur en dus meer productverantwoordelijkheid in de teams te brengen.

Hierdoor kunnen we ons meer richten op ontwikkeling. Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze interfaces om nog meer functionaliteiten te kunnen aanbieden.

Een divers en toegewijd team

Wat is je eerste indruk van RAIDBOXES en jouw team?

Ik zou niet zeggen dat het mijn team is, maar eerder "het team". Mijn eerste indruk is dat we nog veel kunnen bewerkstelligen. Zowel als RAIDBOXES team als ook in de ontwikkeling zelf. Onze werknemers hebben allemaal een ongelooflijke drive, ik denk dat we de taken gewoon wat meer moeten kanaliseren.

Desondanks voelde ik mij onmiddellijk heel erg op mijn gemak bij mijn collega's – ik had een beetje respect voor zo'n "nogal Duitse groep", in de loop der jaren heb ik altijd gewerkt met veel, heel veel mensen met een andere culturele achtergrond.

Je hebt veel ervaring in het managen van software engineering. Elke werkomgeving heeft zijn eigen uitdagingen. Welke zie je bij RAIDBOXES? En hoe pak je ze aan?

In feite heb ik gewerkt met een grote verscheidenheid aan teamstructuren. En elk team had zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Bij RAIDBOXES denk ik dat het in de eerste plaats vooral zaak is om de focus te herdefiniëren. We zijn aan veel dingen begonnen en zijn soms vergeten om ze af te ronden.

Daarom heeft het interne gevoel zich "verspreid" dat wij op sommige punten geen vooruitgang boeken. Zoals ik al eerder zei, is de eerste stap om de teams te structureren rond productgebieden en hen een duidelijke missie te geven. Maar we passen ook onze manier van werken aan. Bijvoorbeeld door meer feedbacklussen te genereren om sneller te kunnen handelen. Snelle en slanke ontwikkeling is wat ons vooruit zal helpen.

De focus voor de toekomst

Hoe is het je gelukt om in korte tijd een overzicht te krijgen van RAIDBOXES?

Ha, ik weet niet of ik echt al zo'n goed overzicht heb 🙂 Maar ik heb wel een poging gedaan om RAIDBOXES eerst van de buitenkant te leren kennen, zodat ik daarna kan verwerken wat ik van binnenuit heb gezien. Het is altijd belangrijk voor mij om met al het personeel te praten – en niet alleen in de technische afdeling te blijven. Ik denk dat dat me geholpen heeft om een kleurrijker beeld te krijgen.

Zijn er nieuwe dingen die je wilt introduceren bij RAIDBOXES?

Ja, absoluut, ik denk dat processen goed werk kunnen verrichten. Vooral in een start-up, waar de focus snel kan en moet veranderen, kunnen processen bepaalde handelingen kanaliseren. In de afgelopen jaren heb ik zeer goede ervaringen opgedaan met OKR's (Objectives and Key Results). Ik denk dat we bij RAIDBOXES zeker iets kunnen bereiken met dit soort focus.

In de ontwikkeling zullen wij ons meer op onze klanten richten. We zorgen voor hun behoeften en realiseren het geheel sneller door eenvoudigere ontwikkelingsprocessen.

Waarom heb je voor een WordPress webhoster als nieuwe werkgever gekozen?

Er zijn een paar redenen waarom ik naar RAIDBOXES ben gekomen. Ik was op zoek naar een bedrijf dat fair play niet alleen als een uithangbord ziet en dat bovendien duurzaam te werk wil gaan.

WordPress webhosting is tot nu toe geen onderwerp voor mij geweest, maar in mijn functies heb ik altijd te maken gehad met serverhosting. Daarom is WordPress hosting geen onbekend thema voor mij. De afgelopen jaren ben ik echter altijd blijven hangen bij providers als AWS of GCP. Ik denk dat ik ook de flair en de impact miste als onafhankelijke hosting provider.

RAIDBOXES blijft groeien

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe werknemers. Welk advies geef je aan potentieel geïnteresseerden? Waarom zouden ze bij ons moeten solliciteren?

We zijn vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe wegen – zowel in de wereld van WordPress als op het gebied van hosting. Zoals gezegd, we willen aan de top blijven. En natuurlijk zijn we op zoek naar mensen die houden van mentale inspanning, om het zo maar eens te zeggen. Voor ons is het vooral belangrijk dat de sollicitanten gedreven zijn, d.w.z. een stimulans hebben.

Je woont en werkt vanuit Spanje. RAIDBOXES is remote zeer goed gepositioneerd. Hoe slaag je er toch in om dicht bij het team te blijven?

Ja, RAIDBOXES is, naar mijn mening, een pionier met zijn remote aanpak. Er wordt niet alleen op nationaal niveau gezocht, we willen ons ook internationaal positioneren. En met mijn hoofdkwartier in Spanje pas ik daar heel goed bij.

Allereerst was het voor mij belangrijk dat iedereen het gevoel krijgt dat je ook via videoconferencing goede connecties kunt opbouwen. Ik heb de laatste jaren veel werknemers op afstand gehad. En daar kon ik natuurlijk ervaring opdoen met hoe zoiets werkt.

Zelf werk ik graag met 1:1 afspraken. Deze manier betekent veel voor mij persoonlijk. Omdat ik iedere persoon apart kan oppikken. Maar ik denk dat het ook belangrijk is om een luisterend oor te hebben voor de medewerkers en hen aandacht te geven.

Wat doe je om je veeleisende baan in evenwicht te houden? Hoe kom je 's avonds weer tot rust?

Ik ben altijd een team type geweest en heb 7-persoons voetbal gespeeld tot corona. Dit soort teamsporten is echter sterk teruggedrongen door covid. Mijn vrouw had ons ingeschreven voor fitness en daarna boksen om een balans te krijgen naast het werk.

Boksen is een sport die ik nooit op mijn lijstje had staan. Maar sinds ik het intensiever doe, vind ik het jammer dat ik het niet eerder heb uitgeprobeerd. Dankzij mijn trainer (Carlos Ramos, EU-kampioen) heb ik een mentale en fysieke uitlaatklep naast het werken.

Jouw vragen over werken bij RAIDBOXES

Welke vragen heb je over ons en ons team? We kijken uit naar je reactie. Ben je geïnteresseerd in actuele onderwerpen over WordPress en WooCommerce? Volg RAIDBOXES dan op Twitter, Facebook, LinkedIn of via onze nieuwsbrief.

Michael is bij RAIDBOXES verantwoordelijk voor Content en Mental Health. Hij is al vanaf 2007 actief in de blogging- en WordPress-community. Onder andere als mede-organisator van WordPress evenementen, auteur van boeken en Corporate Blog Trainer. Hij geniet ongelooflijk van bloggen, zowel professioneel als persoonlijk. Michael werkt en schrijft op afstand vanuit het zonnige Freiburg.

Gerelateerde artikelen

Reacties op dit artikel

Laat een opmerking achter

Jouw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Verplichte velden zijn met een * gemarkeerd.