Nieuw bji Raidboxes: CTO Thomas Goik

Nieuw bji Raidboxes: CTO Thomas Goik

Wij leven voor 100 procent in Managed WordPress Hosting. Het dashboard van Raidboxes moet ook in de toekomst nummer 1 blijven – daar zorgt onder meer onze Chief Technical Officer (CTO) Thomas Goik voor. Kom meer te weten over zijn veelzijdige werk en over ons team.

De productontwikkeling van Raidboxes

Thomas, je bent de nieuwe CTO bij RAIDBOXES. Wat houdt deze baan precies in? En hoe ziet je dagelijkse werk eruit?

Ja, ik ben nieuw bij Raidboxes, eerder hadden twee van onze medewerkers deze taak op interim-basis overgenomen. Mijn taak is vrij omvangrijk en daarom heb ik hem in verschillende mijlpalen verdeeld.

Allereerst moet ik, als verantwoordelijke voor techniek, het personeel leren kennen. Daarom was mijn eerste mijlpaal om voor het team te zorgen. De tweede stap in mijn rol is om ons op technologisch gebied vooruit te helpen, en dat is momenteel mijn focus.

Mijn werkdag bestaat meestal uit vergaderingen, enerzijds met mijn collega's van het technische team, maar ook met de stakeholders en de verantwoordelijken van de andere circles. Meestal werk ik in een tweewekelijks ritme de verschillende punten af, zodat de inhoud en de taken telkens anders zijn.

Raidboxes blijft groeien – wees erbij

Je wilt helpen de beste WordPress hosting wereldwijd te realiseren? Maak dan nu deel uit van ons team. Openstaande vacatures vind je op onze vacaturepagina – ter plaatse in Münster en remote vanuit huis. Lees alles over de vele voordelen die je hebt als werknemer van Raidboxes.

De taken van onze productontwikkeling zijn zeer divers. Welke projecten hebben voor jou prioriteit en waarom?

De taken zijn inderdaad divers en vrij complex; wij willen toonaangevend blijven op het gebied van snelheid en betrouwbaarheid. Maar ik heb gemerkt dat we de focus een beetje kwijt zijn. De hoogste prioriteit voor mij is dan ook om meer structuur en dus meer productverantwoordelijkheid in de teams te brengen.

Hierdoor kunnen we ons meer richten op ontwikkeling. Wij werken momenteel aan de vernieuwing van onze interfaces om nog meer functionaliteiten te kunnen aanbieden.

Een divers en toegewijd team

Wat is jouw eerste indruk van Raidboxes en je team?

Ik zou niet zeggen dat het mijn team is, maar eerder "van het team". Mijn eerste indruk is dat we nog veel kunnen bewegen. Zowel als een Raidboxes team als in de ontwikkeling zelf. Onze werknemers hebben allemaal veel drive, ik denk dat we de taken gewoon wat meer moeten kanaliseren.

Desondanks voelde ik mij onmiddellijk heel erg op mijn gemak bij mijn collega's – ik had een beetje respect voor zo'n "nogal Duitse groep", in de loop der jaren heb ik altijd gewerkt met veel, heel veel mensen met een andere culturele achtergrond.

Je hebt veel ervaring in het managen van software engineering. Elke werkomgeving heeft zijn eigen uitdagingen. Wat zie je op Raidboxes? En hoe pak je ze aan?

In feite heb ik gewerkt met een grote verscheidenheid aan teamstructuren. En elk team had zijn eigen dynamiek en uitdagingen. Bij Raidboxes denk ik dat het eerst en vooral zaak is om de focus te herdefiniëren. We begonnen aan veel dingen en verloren soms het zicht op de voltooiing ervan.

Daarom heeft het interne gevoel zich "verspreid" dat wij op sommige punten geen vooruitgang boeken. Zoals ik al eerder zei, is de eerste stap om de teams te structureren rond productgebieden en hen een duidelijke missie te geven. Maar we passen ook onze manier van werken aan. Bijvoorbeeld door meer feedbacklussen te genereren om sneller te kunnen handelen. Snelle en slanke ontwikkeling is wat ons vooruit zal helpen.

De focus voor de toekomst

Hoe is het je gelukt om in korte tijd een overzicht te krijgen van Raidboxes?

Ha, ik weet niet of ik echt al zo'n goed overzicht heb 🙂 Maar ik heb wel een poging gedaan om Raidboxes eerst van buitenaf te leren kennen, om nu te verwerken wat ik van binnen heb gezien. Het is altijd belangrijk voor mij om met al het personeel te praten – en niet alleen in de technologie afdeling te blijven. Ik denk dat dat me geholpen heeft om een kleurrijker beeld te krijgen.

Zijn er nieuwe dingen die je wilt introduceren bij Raidboxes?

Ja, absoluut, ik denk dat processen goed kunnen dienen. Vooral in een start-up, waar de focus snel kan en moet veranderen, kunnen processen bepaalde acties kanaliseren. In de afgelopen jaren heb ik vrij goede ervaringen opgedaan met OKR's (Objectives and Key Results). Ik denk dat wij bij Raidboxes zeker iets kunnen bereiken met dit soort focus.

In de ontwikkeling zullen wij ons meer op onze klanten richten. We zorgen voor hun behoeften en realiseren het geheel sneller door eenvoudigere ontwikkelingsprocessen.

Waarom heb je voor een WordPress webhoster als nieuwe werkgever gekozen?

Er zijn een paar redenen waarom ik naar Raidboxes ben gekomen. Ik was op zoek naar een bedrijf dat fair play niet alleen als een boegbeeld ziet en dat ook duurzaam te werk wil gaan.

WordPress webhosting is tot nu toe geen onderwerp voor mij geweest, maar in mijn functies heb ik altijd te maken gehad met serverhosting. Daarom is WordPress hosting geen onbekend thema voor mij. De afgelopen jaren ben ik echter altijd blijven hangen bij providers als AWS of GCP. Ik denk dat ik ook de flair en de impact miste als onafhankelijke hosting provider.

Raidboxes blijft groeien

Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe werknemers. Welk advies geef je aan potentieel geïnteresseerden? Waarom zouden ze bij ons moeten solliciteren?

We zijn vooral interessant voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe wegen – zowel in de wereld van WordPress als op het gebied van hosting. Zoals gezegd, we willen aan de top blijven. En natuurlijk zijn we op zoek naar mensen die houden van mentale inspanning, om het zo maar eens te zeggen. Voor ons is het vooral belangrijk dat de sollicitanten gedreven zijn, d.w.z. een stimulans hebben.

Je woont en werkt in Spanje. Raidboxes is remote zeer goed gepositioneerd. Hoe slaag je er toch in om dicht bij het team te blijven?

Ja, Raidboxes is – naar mijn mening – een pionier met zijn remote-aanpak. Ze zoeken niet alleen mensen op nationaal niveau, we willen ons ook internationaal positioneren. En met mijn hoofdkwartier in Spanje, pas ik er heel goed bij.

Allereerst was het voor mij belangrijk dat iedereen het gevoel krijgt dat je ook via videoconferencing goede connecties kunt opbouwen. Ik heb de laatste jaren veel werknemers op afstand gehad. En daar kon ik natuurlijk ervaring opdoen met hoe zoiets werkt.

Zelf werk ik graag met 1:1 afspraken. Deze manier betekent veel voor mij persoonlijk. Omdat ik iedere persoon apart kan oppikken. Maar ik denk dat het ook belangrijk is om een luisterend oor te hebben voor de medewerkers en hen aandacht te geven.

Wat doe je om je veeleisende baan in evenwicht te houden? Hoe kom je 's avonds "naar beneden"?

Ik ben altijd een team type geweest en heb 7-persoons voetbal gespeeld tot corona. Dit soort teamsporten is echter sterk teruggedrongen door covid. Mijn vrouw had ons ingeschreven voor fitness en daarna boksen om een balans te krijgen naast het werk.

Boksen is een sport die ik nooit op mijn lijstje had staan. Maar sinds ik het intensiever doe, vind ik het jammer dat ik het niet eerder heb uitgeprobeerd. Dankzij mijn trainer (Carlos Ramos, EU-kampioen) heb ik een mentale en fysieke uitlaatklep naast het werken.

Jouw vragen over werken bij Raidboxes

Welke vragen heb je over ons en ons team? We kijken uit naar je reactie. Ben je geïnteresseerd in actuele onderwerpen over WordPress en WooCommerce? Volg Raidboxes dan op Twitter, Facebook, LinkedIn of via onze nieuwsbrief.

Vond je het artikel leuk?

Met jouw beoordeling help je ons om onze inhoud nog verder te verbeteren.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *.